4
Huawei

Wie heeft nu écht de beste smartphone: Apple, Samsung of Huawei?

Voor wie een echte topper wil als smartphone, gaat de strijd vandaag tussen de Samsung Galaxy S10+, de Huawei P30 Pro en de iPhone XS Max. Welke van de drie wint die strijd? En waar blinken ze ieder apart in uit?

Huawei P30 Pro (vanaf € 868) 

Het Chinese Huawei zet met de P30 Pro een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de P20-serie. Dat merken we vooral in de afwerking, maar zeker ook in de punten waarop de P20-serie al erg sterk was: de camera en de accuduur. Over de andere aspecten van deze telefoon valt ook niet te klagen. Zo verdient het snelladen speciale vermelding, gaat draadloos laden sneller dan bij de Galaxy S10-serie - bij het ‘bedraad’ laden is het verschil zelfs nog groter. Dat oledscherm is ook een winner, hoewel het in het scherm van de S10-serie toch zijn meerdere moet erkennen. 

Winnaar in: camera. De cameraset-up van de P30 Pro is een stukje geavanceerder dan die van de P30, met onder meer een camera die objecten vijf keer zo dichtbij kan halen. Hij heeft ook een groothoeklens en verslaat daarmee de meeste concurrenten, helemaal bij slechte lichtomstandigheden. Bekijk hier de Huawei P30 Pro.

Onze score: 8,5/10

Lees ookDeze uitstekende smartphones zijn wél betaalbaar

(lees verder onder de foto)

4 Alle uitvoeringen van de P30 Pro.
Huawei Alle uitvoeringen van de P30 Pro.

Samsung Galaxy S10+ (vanaf € 876)

Op het niveau van hardware en prestaties vind je weinig toestellen die beter zijn dan de Galaxy S10+, en de accuduur mag er wezen. Het camerasysteem kreeg een upgrade: de S10+ is ten opzichte van zijn voorganger een camera met groothoek rijker, bovenop een camera met telelens en groothoekcamera. De nieuwe digitale videostabilisatie is een grote stap vooruit. De stereoluidsprekers kunnen hard. Ook het grote scherm ten opzichte van de behuizing is fijn. Dat geldt in iets mindere mate voor de S10e, door zijn grotere bezels, maar voor dat toestel is het ook iets minder belangrijk, want het is immers toch al niet enorm groot van stuk. Het snellere draadloos laden en de mogelijkheid om apparaten met qi-ondersteuning op de S10-smartphones op te laden zijn ook het vermelden waard. 

Winnaar in: scherm. Het bijzonder mooie oledscherm geeft kleuren erg accuraat weergeeft en heeft een hoge maximale helderheid. Oled staat voor Organic Light Emitting Diode, of lichtgevende partikels die in de beeldplaat zitten. Het is een technologie die, na tv-schermen, ook schermen van smartphones van levendigere kleuren voorziet. Bekijk hier de Samsung Galaxy S10+.

Onze score: 9/10

(lees verder onder de foto)

4 De  Galaxy S10+.
Samsung De Galaxy S10+.

Apple iPhone XS Max (vanaf € 1.137)

De iPhone XS Max is een genot om te gebruiken. Hij straalt luxe uit, ligt lekker in de hand en heeft de beste haptische feedback (technologie die door beweging, vibratie of kracht communiceert met gebruikers, nvdr). Bovendien maakt hij prachtige foto’s, heeft hij de beste stereoluidsprekers, een wonderschoon oledscherm en is hij ernstig snel. Bovendien kan de XS Max nu ook, net als veel concurrenten, video’s opnemen in stereo. De camera is ten opzichte van voorganger iPhone X flink verbeterd. En hij is beter bestand tegen water en heeft sterker glas. Daarmee zijn een aantal zwaktes ten opzichte van de concurrentie aangepakt. 

Winnaar in: gebruiksgemak. iPhone XS Max is zonder meer de bijzonderste iPhone van het moment. Apple heeft er ook over de hele lijn - scherm, interne hardware, camera - een forse inhaalbeweging mee gemaakt. Bekijk hier de Apple iPhone XS Max.

Onze score: 8/10

TipBekijk hier de best beoordeelde smartphones van Samsung, Apple en Huawei.

(lees verder onder de foto)

4 De iPhone XS Max.
Apple De iPhone XS Max.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Motorola Moto G7-serie: Klassieke budgetserie behoudt zijn charme

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Deze 4 smartphones zijn de beste koop van het moment

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • JOZEF BOUMON

    Iedereen zijn smaak, ik heb huawei gehad en ook vele samsung smartphones zelfs de s10+ maar terug naar Apple terug gekeerd. Bij samsung enzz moet je maanden wachten op software bij ios komt bv 13 uit en iedereen heeft het onmidelijk. Bij android duurt dat maanden. Ook ios is fijner werken. Ik heb ipad pro 11 inch. En iphone x

  • Katrien Ledegen

    Ieder zijn smaak, ik heb de iphone 6 nog altijd sinds de eerste dag dat hij uit gekomen is en werkt nog altijd prima, en wat maakt het uit wie welk merk het liefst heeft? Zo lang iedereen gelukkig is met zijn aankoop hoe duur of goedkoop het is...

Lees meer