PHOTO_NEWS

Zo weet je iPhone niet meer waar je exact geweest bent

We hebben nog weinig privacy met alle nieuwe technologische snufjes en apps. Wist je dat je iPhone opslaat waar je allemaal geweest bent en voor hoe lang? Als je locatievoorzieningen aan staan, kan je via 'veelbezochte locaties' in detail bekijken welk traject je hebt afgelegd.

Je kan de lijst bekijken van de plekken die je het meest hebt bezocht, inclusief data én exacte tijd dat je er bent geweest. Het goede nieuws is dat je de functie vrij simpel kunt uitschakelen.

Ga naar 'instellingen,' dan naar 'privacy' en naar 'locatievoorzieningen.' Als je naar beneden scrollt, kan je op 'systeem' klikken en naar 'veelbezochte locaties' gaan. Onderaan staat de 'geschiedenis', klik op de bovenstaande locatie en de lijst van meestbezochte plekken verschijnt.

Ga nu terug in het menu en klik op 'wis geschiedenis.' Als je dan nog een stap terug gaat kan je 'veelbezochte locaties' uitzetten. Om zeker te zijn dat je in de toekomst niet meer 'gevolgd' wordt, kan je de 'locatievoorzieningen' ook beter uitzetten.

Lees meer