Exclusief voor abonnees

Zo zal Google Assistent ons met apparaten laten praten

Internetzoekmachine lanceert Google Assistent België

Praten met apparaten, het is geen science fiction meer. Google lanceert de Belgische versie van Google Assistant, de virtuele assistent die met stembediening de tv aanzet, het boodschappenlijstje samenstelt en de bankrekening controleert. “Oké Google. Praat met… Telenet, Colruyt, of ING.” 

Het gebruiksgemak is enorm”, zegt Michiel Sallaets, waarna de Google-woordvoerder zijn smartphone luidop commandeert: ‘Oké Google. Stuur bericht naar ouders’. ‘Hoi mama, ik toon de journalist van Het Laatste Nieuws hoe Google Assistent werkt’, ontvangt Sallaets’ nietsvermoedende moeder seconden later als SMS. “Of wat dacht je van deze: ‘Speel Stranger Things’ op Netflix?’” U raadt wat volgt. “De Assistent helpt in alledaagse situaties, simpelweg door de Home-knop ingedrukt te houden of ‘Oké Google’ te zeggen en vervolgens een opdracht te geven of een vraag te stellen. Of je nu je agenda wil beheren, de wekker zetten of moet weten of het druk is op de weg.” De Nederlandstalige versie van het digitale hulpje was al enkele maanden beschikbaar in Nederland, maar nu is ook België aan de beurt.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Werry Galle

    Jullie doen precies of de wereld vergaat. Je bent niet verplicht om te activeren en te gebruiken he.

  • robert Flossy

    Je weet toch hoe gevaarlijk deze technologie is voor uw privacy! Ongelooflijk dat dit aanbevolen wordt zonder te weten wat Google (of alexa of siri) met al deze informatie kan en wil doen.

Lees meer