Exclusief voor abonnees

Zo zal Google Assistent ons met apparaten laten praten

Internetzoekmachine lanceert Google Assistent België

Praten met apparaten, het is geen science fiction meer. Google lanceert de Belgische versie van Google Assistant, de virtuele assistent die met stembediening de tv aanzet, het boodschappenlijstje samenstelt en de bankrekening controleert. “Oké Google. Praat met… Telenet, Colruyt, of ING.” 

Het gebruiksgemak is enorm”, zegt Michiel Sallaets, waarna de Google-woordvoerder zijn smartphone luidop commandeert: ‘Oké Google. Stuur bericht naar ouders’. ‘Hoi mama, ik toon de journalist van Het Laatste Nieuws hoe Google Assistent werkt’, ontvangt Sallaets’ nietsvermoedende moeder seconden later als SMS. “Of wat dacht je van deze: ‘Speel Stranger Things’ op Netflix?’” U raadt wat volgt. “De Assistent helpt in alledaagse situaties, simpelweg door de Home-knop ingedrukt te houden of ‘Oké Google’ te zeggen en vervolgens een opdracht te geven of een vraag te stellen. Of je nu je agenda wil beheren, de wekker zetten of moet weten of het druk is op de weg.” De Nederlandstalige versie van het digitale hulpje was al enkele maanden beschikbaar in Nederland, maar nu is ook België aan de beurt.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer