2
REUTERS

Nieuwjaarswensen van Huawei verstuurd met... iPhone: medewerkers “gestraft”

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft twee medewerkers gestraft. Zij hadden via het officiële Twitteraccount van het bedrijf iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst, maar dat deden ze niet met de gepaste smartphone. Onder de tweet stond dat die was verstuurd via 'Twitter for iPhone'.

Huawei haalde de tweet meteen weg, maar het was al te laat. Screenshots gingen viraal op sociale media. De twee verantwoordelijke medewerkers hebben een “lagere baan” gekregen. Ook is hun salaris verlaagd, meldt de krant South China Morning Post.

De flater valt te verklaren door de blokkade van Twitter in China. Die blokkade is te omzeilen met een VPN, maar China werkt zulke verbindingen tegen. Om toch op tijd de beste wensen te kunnen sturen, pakten de Huawei-medewerkers een iPhone met een simkaart uit Hongkong. Die werken gewoon in China en in Hongkong is Twitter wel toegestaan, aldus de South China Morning Post.

Huawei heeft Apple vorig jaar ingehaald op de wereldmarkt. De Chinezen hebben nu de tweede plek in aantallen verkochte toestellen, achter Samsung.

2
Twitter

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Keung

    Nee dat noemen loyaliteit tegenover u werkgever

  • jan wuyts

    je ziet maar hoe het in China aan toe gaat protectionisme op staatsbevel.

Lees meer