3 5G
RV 5G

Exclusief voor abonnees

Onze reporters duiken onder in anti-5G-beweging in ons land: al 18.000 Vlamingen actief bij protest

Zelfrijdende auto’s die met elkaar verbinden, ambulances die informatie voorop sturen naar het ziekenhuis of gewoon razendsnel bestanden downloaden: met het nieuwe 5G-netwerk wordt het in de toekomst allemaal mogelijk. Maar nieuwe technologieën brengen ook tegenstanders en angst met zich mee. Journalisten Kenneth Dée en Lucas Wuyts doken voor HLN DOC een maand lang in de anti-5G-beweging in ons land, die in sneltempo volgers aantrekt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deze reportage is exclusief voor abonnees. Nog geen abonnee? Meld je dan hieronder aan om de HLN Doc te bekijken. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Godot Lilly

    Antivaxxers, flatearthers, mensen die denken dat ze via vaccins microchips krijgen ingeplant etc etc Er zijn altijd al van broodje aap verhalen geweest, dankzij de nieuwe social media bereiken die nu ook een groter dwaas publiek die zonder enige wetenschappelijke achtergrond of enige scholing beweren te weten hoe het zit. Triestig, want zo houden we technologische en menselijke vooruitgang tegen.

  • Fred Fourgon

    Geen beter argument dat 5G een noodzakelijke technische vooruitgang betekent die er moet komen, dan de vergelijking met de boeren die vroeger vreesden dat de koeien problemen zouden krijgen doordat er een spoorlijn naast de weide waar ze graasden werd aangelegd. Voor sommigen dan toch.

Lees meer