Twitter

Ook al gespot? Proximus en Orange wijzigen hun netwerknaam met oproep om thuis te blijven

Providers Orange en Proximus hebben de netwerknaam die op het scherm van hun klanten verschijnt gewijzigd om hen op te roepen thuis te blijven. Dat meldt Tweakers. Er verschijnt nu StayHome voor de naam van de provider boven in beeld.

Orange begon maandag al met het wijzigen van zijn netwerknaam en Proximus volgde later, schrijft Le Soir. Zo’n verandering van de netwerknaam is geen ingewikkelde operatie, claimt een woordvoerder van Orange aan de RTBF. 

De providers roepen zo mee op om thuis te blijven - ‘in uw kot’, zo u wil - om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Het is voor zover bekend voor het eerst dat providers de netwerknaam gebruiken om een boodschap te verspreiden. Dat gebeurt gewoonlijk via sms of een ander bericht op de telefoon. De Nederlandse overheid stuurde zondag nog een NL-Alert uit om mensen op te roepen binnen te blijven. Gisteren kregen alle Britten een boodschap binnen met details over de nieuwe lockdown-maatregelen daar. 

Ook in andere landen duikt overigens de naamswijziging op, maar in bijvoorbeeld Duitsland blijkbaar enkel als mensen een wifi-netwerk (en dus waarschijnlijk hun huis in deze tijden) verlaten en op 4G overschakelen.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Briers

    Nog altijd niets zichtbaar bij mij. Heb al verschillende keren airplane mode op en af gezet, telefoon herstart maar verandert niets

  • Ronny Verachtert

    bij mij is het nog niet veranderd

Lees meer