2 Find my Friends
RV Find my Friends

Exclusief voor abonnees

Ook gezinnen ontdekken locatie trackers: “App vertelt wanneer avondeten op tafel moet staan”

Nooit meer het bericht: ‘Hey, waar ben je?’, of ‘Al onderweg?’.  Na de jongeren ontdekken ook almaar meer gezinnen de mogelijkheden van ‘locatie trackers’ als ‘Find my Friends’, Life360 en soortgelijke apps. Een opluchting te weten dat dochterlief veilig op school is, of de zoon zijn bus niet heeft gemist, maar meteen ook (de zoveelste) aanslag op onze privacy.

Vriend A zit thuis, met de telefoon aan de oplader. B is, zo te zien, op het werk en C spoort met de trein richting hoofdstad. ‘Zoek mijn vrienden’, Life360, Zenly en soortgelijke apps maken het mogelijk eenvoudig te volgen waar vrienden en familie gaan en staan, simpelweg via de gps-locatie van hun smartphone. Kleine groen bolletjes op een map verraden hun locatie, griezelig gedetailleerd - bijna tot op de meter.

Jongeren gebruiken de applicaties al langer gretig om mekaar te vinden op fuiven en festivals, maar ook om te zien wie al op café zit, of hoelang het nog duurt voor hun afspraakje arriveert. Praktisch ook om een verloren of gestolen telefoon op te sporen. Nu ontdekken ook almaar meer gezinnen de ‘locatie trackers’. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • LARS DE VOLDER

    Onthou dat je zelf toestemming moet geven voor iemand je locatie kan zien, post daarna boze reacties

  • marijke boulet

    Als de overheid camera's in steden wil plaatsen voor onze veiligheid schreeuwt iedereen hulp en brand want het is een inbreuk op hun privacy , maar een app downloaden waarbij men familie en vrienden op de voet kan volgen is blijkbaar geen probleem !

Lees meer