PayPal was een van de financiële bedrijven die lid waren van de Libra Association, die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt.
ANP PayPal was een van de financiële bedrijven die lid waren van de Libra Association, die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt.

PayPal trekt handen af van Facebooks libra

Betalingsbedrijf PayPal stapt uit het libra-project van Facebook. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend nadat een dag eerder al geruchten daarover naar buiten waren gekomen.

PayPal was een van de financiële bedrijven die lid waren van de Libra Association die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt. PayPal zegt nog altijd achter de doelen van libra te staan. Ook laat het bedrijf weten open te staan voor een samenwerking in de toekomst.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde eerder deze week dat behalve PayPal ook Mastercard en Visa zorgen hebben over hun deelname aan libra. De aandacht van toezichthouders voor de cryptomunt zou hen zorgen baren. Bovendien zou Facebook te weinig doen om witwassen via libra te voorkomen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van der Vloedt

    Verdien- en winstmodel zou onder druk staan als het gepeupel (positief bedoeld) het zou implemeteren en hen van de "KAART" vegen.

Lees meer