AP

Plooibare smartphone van Samsung komt dan toch niet naar België

Samsung lanceert vrijdag zijn plooibare smartphone, de Samsung Galaxy Fold. Dat gebeurt in het thuisland van het bedrijf: Zuid-Korea. Het toestel komt echter niet naar België en Nederland, bevestigde Samsung vandaag. 

De lancering was oorspronkelijk in april gepland, maar werd op het laatste moment uitgesteld nadat er problemen waren opgedoken met de schermen van een aantal toestellen die naar de pers werden uitgestuurd. Samsung heeft de telefoon de voorbije maanden van voren af aan opnieuw ontworpen. Het toestel is onder meer compatibel met 5G. 

Niet in België

De Galaxy Fold wordt vrijdag officieel gelanceerd in Zuid-Korea. Nadien volgen landen als Duitsland, Frankrijk, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Opvallend: ons land komt niet in het lijstje voor. En Samsung bevestigt dat het toestel hier ook later niet op de markt zal verschijnen.  

“Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland en België”, aldus een statement van Samsung. 

Uitgesteld

Het plooibare toestel, met een prijskaartje van om en bij de 2.000 euro, moest een pronkstuk van Samsung worden. Dat de lancering moest worden uitgesteld, was een zware klap voor het bedrijf, dat prat gaat op zijn uitmuntendheid en innovatieve karakter. 

Concurrent Huawei werkt eveneens aan een plooibare telefoon die normaal later deze maand in de rekken zal liggen, maar ook Huawei laat de Belgische markt links liggen. De Huawei Mate X - dat compatibel is met 5G - verschijnt eerst op de markten waar 5G effectief al werd uitgerold, aldus een woordvoerder. Dat is in België nog niet het geval.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Waarom moet een smartphone plooibaar zijn ?Past dat beter in je achterbroekzak ?

  • Juan Esteban

    De echte reden dat ze het toestel niet naar belgie brengen is de fiscale druk, als ze het toestel zouden uitbrengen zou het in belgie 2500 euro kosten door extra taksen en invoer kosten. Wie een beetje verstand heeft kan nu al prijzen vergelijken van amazon duitsland of frankrijk of spanje met de lokale prijzen van huidige smartphones and laptops, tablets.... en het feit dat er in belgie geen amazon bestaat zegt al genoeg

Lees meer