2 Veel mensen ondervinden deze namiddag technische problemen bij Facebook. Ook bij Instagram en WhatsApp, eigendom van Facebook, zijn er problemen.
REUTERS Veel mensen ondervinden deze namiddag technische problemen bij Facebook. Ook bij Instagram en WhatsApp, eigendom van Facebook, zijn er problemen.

Problemen bij Facebook, Instagram en WhatsApp opgelost

De storingen van de apps van Facebook, Instagram en WhatsApp zijn voorbij. Dat meldt Facebook. De apps kampten gisteren met een storing die uiteindelijk pas na ongeveer acht uur was opgelost. Door het probleem konden gebruikers geen foto’s meer uploaden en versturen.

De problemen ontstonden volgens het bedrijf tijdens onderhoudswerkzaamheden. Vooral gebruikers in de Verenigde Staten en Europa werden getroffen door de storing. Wat er precies is gebeurd meldt Facebook niet. Het bedrijf kreeg 22.000 klachten van gebruikers. 14.000 daarvan gingen over problemen met Instagram.

Duizenden getroffen gebruikers waren boos en uitten hun ongenoegen hierover op sociale platforms zoals Twitter. Ook op de website Allestoringen maakten duizenden gebruikers melding van problemen. Zo zou het nieuwsoverzicht van Facebook slecht laden en waren foto's niet te zien. Ook ontvingen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten en konden mensen geen bestanden meer uploaden. Ook de webversie van WhatsApp was soms onbereikbaar.

Facebook kondigde aan de panne zo snel mogelijk op te lossen. “We weten dat sommige mensen momenteel problemen hebben om foto’s, video’s en andere bestanden te uploaden op onze apps. We werken eraan om de toestand zo snel mogelijk weer normaal te maken”, liet een woordvoerder weten. De problemen waren uiteindelijk pas zo'n acht uur later onder controle.

In maart vond ook al een grootschalige storing plaats. Die werd pas vijf uur later verholpen. Een oorzaak werd ook toen niet gegeven.

2
Allestoringen

77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Warrior Princess

    Wow een gratis platform dat storingen ondervind en het lijkt wel of de wereld vergaat. Hoe ow hoe vertel mij hielden mensen voor die app met elkaar contact.... Stelletje gsm zombies. Ga de echte wereld in en ruik de bloemen.

  • Etienne Goedertier

    Hoe kan je nu boos zijn op iets dat je gratis mag gebruiken???

Lees meer