Belga/EPA

Proximus en Telenet zien internetgebruik fors stijgen

Proximus en Telenet zien opvallend veel meer verkeer op hun vaste internetnetwerk dan op een "normale" maandag. Dat melden beide telecomoperatoren. Het lijkt erop dat er veel van thuis wordt gewerkt.

Proximus zag maandagvoormiddag 50 procent meer trafiek, zegt woordvoerder Fabrice Gansbeke. Er lijkt dus massaal getelewerkt te worden, maar toch lag het verbruik nog onder een klassieke "avondpiek" bij Proximus. Die doet zich traditioneel voor als mensen thuiskomen van hun werk of school. 

Ook wordt er nog steeds meer gebeld via het mobiele netwerk. Proximus stelt vast dat er tot 60 procent meer gebeld wordt dan normaal. Dat was ook vorige week al het geval. Het mobiele dataverbruik ligt dan weer iets lager dan gebruikelijk, wellicht omdat veel mensen hun smartphone met hun wifi-netwerk thuis hebben verbonden.

Telenet meldt ongeveer dezelfde trends. "Op het vaste netwerk is er zo'n 70 tot 80 procent meer verkeer dan op een normale maandag", zegt het bedrijf. "Mobiele data nam dan weer met 15 à 20 procent af. En bellen blijft toenemen: vergeleken met een doorsnee maandag, belden we mobiel 60 procent meer, en via de vaste lijn zelfs dubbel zo veel.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jaak Casteleyn

    Zullen algauw de prijzen aanpassen, kwestie van hun CEO en de aandeelhouders te plezieren met wat dividenden.

  • Rudi Joos

    tja en Telenet iedereen blij maken met een dode mus.ze bieden gratis sportkanaal aan en er is geen sport !!.

Lees meer