2 De PlayStation 4.
ap De PlayStation 4.

Record voor Sony: PlayStation 4 is al 100 miljoen keer verkocht

Sony heeft al meer dan 100 miljoen exemplaren van de ‘PlayStation 4' verkocht. Dat is een record. Nog nooit wist een spelcomputer zo snel die mijlpaal te bereiken, zegt analist Daniel Ahmad van onderzoeksbureau Niko Partners. 

De PlayStation 4 kwam in november 2013 op de markt. In de afgelopen drie maanden zijn er 3,2 miljoen stuks verkocht, aan het eind van het kwartaal ervoor stond de teller op 96,8 miljoen.

Het oude record stond op naam van voorganger PlayStation 2. Die werd in 2000 uitgebracht en brak na vijf jaar en negen maanden door de grens van 100 miljoen stuks. Ook de Wii kan niet tippen aan de PlayStation 4.

2
AFP

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wendy Vandereyken

    Same here Marc Statham. Bovendien is de de PS4 Pro ook de enige PS4 die een optische aansluiting heeft om aan mijn Logitech Z-906 speakers te bevestigen. Slimme verkooptruc van Sony waarschijnlijk. Op de standaard PS4 is er enkel een hdmi-aansluiting. Wil je deze aan een optische speakerset bevestigen heb je nog een aparte hdmi audio extractor nodig.

  • Louis Bouduin

    Een beetje kenner en cynicus zou kunnen zeggen: met veel van die winsten maken ze reclame voor hun slechte camera's, maar dan krijg je natuurlijk de Sony fanboys op je dak en dat kun je beter niet hebben...

Lees meer