Samsung

Samsung maakt datum bekend voor lancering Galaxy S10

Samsung heeft bekendgemaakt wanneer het zijn nieuwe Galaxy S10 gaat lanceren. Er werd al maanden over gespeculeerd, maar nu heeft het bedrijf iedereen uit zijn lijden verlost: het grote moment zal plaatsvinden op woensdag 20 februari om 20 uur. En er zouden volgens insiders drie nieuwe modellen worden voorgesteld aan de wereld.

De modellen

De nieuwe modellen zouden een standaardversie zijn met een 6,1 inch scherm (15,5 cm), een Plus-versie met een 6,4 inch scherm (16,3 cm) en een E-model – waarvan gedacht werd dat het de S10 Lite zou zijn – met een 5,8 inch  scherm (14,7 cm). Er doen ook betrouwbare geruchten de ronde dat er tijdens het lanceringsevent een plooibare smartphone gepresenteerd zal worden, een Galaxy Sport smartwatch en een Galaxi Home Mini smartspeaker. In de lente zou er nog een 5G-model volgen met een 6,7 inch scherm (17 cm), en in augustus een Galaxy Note 10.

De eigenschappen

Een van de blikvangers van de nieuwe toestellen zou volgens ingewijden de Infinity O-display zijn. Het volledige scherm zal nu van overlopend glas zijn, met alleen een gaatje voor de selfiecamera. Er zou ook een in-display vingerafdrukscanner op zitten en tot maar liefst 6 camera’s: 2 lenzen vooraan en tot 3 (voor de S10 en S10 Plus) of 4 (voor de 5G-versie) achteraan. De toestellen zouden ook sneller opladen, energiezuiniger zijn en beter presteren dan hun voorgangers, onder meer door de snelle UFS 3.0 storage en een Android 9.0-besturingssysteem met OneUI-software.


De nieuwe interface zou in dezelfde kleur komen als de hardware en het lijkt erop dat de kleuren zilver, groen, zwart, blauw en rood zullen zijn. Gebruik met één hand wordt makkelijker door onder meer grotere iconen en het verzamelen van alle controls in de onderste helft van het scherm. De bovenste helft zou dan gebruikt kunnen worden om dingen te bekijken. Er wordt zelfs gefluisterd dat de display holografisch zou zijn en hologrammen zou kunnen tonen op je smartphone.

De prijs

Verwacht wordt dat je de Galaxy 10 meteen zal kunnen bestellen. De effectieve verkoop zou voor midden maart zijn. Over de prijs zijn er alleen nog maar geruchten. Verwacht werd dat het nieuwe model een pak duurder zou zijn dan de S9, maar dat zou kunnen meevallen. Zo zou het Lite-model al beschikbaar kunnen zijn voor 670 pond (740 euro), het standaardmodel voor 800 pond (885 euro) en de Plus voor 900 pond (997 euro).

Tip: Vergelijk hier de prijzen van alle Samsung Galaxy toestellen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Maxime Vander Elst

    Ge kunt toch niet blijven kopen

  • Ronny Cuypers

    Tof, maar mijn S4 doet het nog altijd prima.

Lees meer