De Samsung Galaxy S10.
REUTERS De Samsung Galaxy S10.

Samsung raadt aan vingerafdrukken van toestellen te wissen door veiligheidsprobleem

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung raadt gebruikers van verschillende smartphonemodellen aan om alle digitale vingerafdrukken te wissen die op hun toestel zijn opgeslagen. De oorzaak is een probleem bij het identificatiesysteem, waardoor de toestellen ook door iemand anders ontgrendeld kunnen worden.

Samsung raadt de gebruikers van de smartphones Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, S10+, en S10 5G aan om alle geregistreerde digitale vingerafdrukken te verwijderen en ze opnieuw te registreren, aldus het bedrijf in een persbericht. 

Het probleem is gelinkt aan bepaalde schermbeschermers in siliconen, die de vingerafdruksensoren verstoren, legt Samsung uit. Het bedrijf roept op om die beschermers niet meer te gebruiken tot de software geüpdatet wordt. Die update zou begin volgende week plaatsvinden. Naast het ontgrendelen van het scherm, kunnen door de softwarefout derden ook betalingen uitvoeren met de smartphone.

Het probleem raakte begin deze week bekend, toen de eigenares van een Samsung Galaxy S10 in de Britse krant The Sun zei dat haar smartphone door iemand anders kon ontgrendeld worden als ze een schermbescherming gebruikte. 

Samsung is de grootste speler op de smartphonemarkt, en had zijn nieuwe vingerafdrukkensensor bij de lancering "revolutionair" genoemd. 

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf problemen ondervindt met topproducten uit zijn gamma. Zo werd in 2016 de Galaxy Note 7 wereldwijd teruggeroepen, nadat bij verschillende toestellen de batterij was ontploft. En eerder dit jaar moest Samsung de lancering van de Galaxy Fold, een van de eerste twee toestellen met een plooibaar scherm, uitstellen vanwege de fragiliteit van het scherm.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger De Volder

    Nog een voordeel van faceID, alle notificaties tonen op lockscreen geen inhoud. Ik neem gewoon de telefoon op en krijg toegang tot alle notificaties zonder dat ik iets moet doen.

  • Luca de Lauw

    Roger, FaceID is totaal niet veilig, broers kunnen elkaars Iphone ongrendelen. Vingerafdrukscanners zijn ook veel sneller dan FaceID en je moet niet eerst op de vergrendelknop drukken. Het is niet dat Apple geen vingerafdrukscanners kon maken dat de rest dat niet kan.

Lees meer