Woensdag hebben zowel streamers als bezoekers van Twitch het platform een hele dag geboycot om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie en racisme.
EPA Woensdag hebben zowel streamers als bezoekers van Twitch het platform een hele dag geboycot om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie en racisme.

Streamingsite Twitch op zwart om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie

Woensdag hebben zowel streamers als bezoekers van Twitch het platform een hele dag geboycot om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie en racisme. Twitch is een platform waar gamers live hun spellen kunnen streamen.

Dit weekend hebben veel (vrouwelijke) gamers zich uitgesproken over de manier waarop ze behandeld worden in de game-industrie, die nog steeds sterk wordt gedomineerd door mannen.

Ze zouden regelmatig te maken krijgen met seksuele intimidatie en discriminatie. De klachten variëren van seksistische opmerkingen in een inbox of als reactie onder een video tot serieuze beschuldigingen van aanranding of verkrachting binnen en buiten de gamebedrijven zelf.

Twitch heeft lange tijd gezwegen over dit soort zaken, maar kwam in reactie op het protest alsnog met een statement. Daarin zegt de organisatie beschuldigingen van seksuele intimidatie erg serieus te nemen, accounts van dit soort gebruikers actief op te sporen en dankbaar te zijn voor de mensen die naar voren stappen om de gamegemeenschap veiliger te maken.

Later deelde Emmet Shear, de CEO van Twitch een interne mail op Twitter waarin hij zegt met de politie samen te werken om geloofwaardige beschuldigingen te onderzoeken. Ook kondigt hij aan dat tegen mensen die over de schreef gaan maatregelen worden genomen zoals verwijdering van het platform.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thierry Piette

    Deze week is er al een streamer geband op Facebook Gaming, omdat zijn ex een open brief had geschreven hoe hij haar behandelde. Of dit allemaal waar is, zal de toekomst uitwijzen.

Lees meer