Het gaat onder meer om Facebook, Twitter, Microsoft, Google, Reddit, en Google-dochter YouTube en Microsoft-dochter LinkedIn.
ANP XTRA Het gaat onder meer om Facebook, Twitter, Microsoft, Google, Reddit, en Google-dochter YouTube en Microsoft-dochter LinkedIn.

Techbedrijven beloven samenwerking tegen nepnieuws over corona

De grote techbedrijven willen samenwerken tegen nepnieuws over het coronavirus. Bedrijven als Facebook, Twitter, Microsoft, Google en Reddit, Youtube en LinkedIn hebben daartoe een verklaring ondertekend.

“We helpen miljoenen mensen met elkaar in contact te blijven. Ook strijden we samen tegen oplichting en misinformatie over het virus. We bevorderen informatie met gezag en delen belangrijke updates in samenwerking met gezondheidsdiensten over de hele wereld”, zeggen Facebook, Twitter, Microsoft, Google en Reddit. De verklaring is ook ondertekend door Google-dochter YouTube en Microsoft-dochter LinkedIn.

De ondertekenaars roepen andere bedrijven op om mee te doen. Facebook zegt in een eigen verklaring dat het al maatregelen heeft genomen, zoals het verbieden van advertenties die angst kunnen zaaien of die reclame maken voor onbewezen geneesmiddelen.

Lees ook:

Cybercriminelen spelen handig in op coronavirus om persoonlijke gegevens te ontfutselen

“Respectloos” om mondmaskers aan te bieden op tweedehandssites: “Doe je burgerplicht”

Coronacrisis brengt storm aan slaapproblemen, angstklachten en burn-outs met zich mee: deze tips helpen je door deze moeilijke periode (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johan fransaert

    zouden ze voor alle nep nieuws moeten doen en niet enkel over Corona, wel misschien gaat er nog iets goed komen uit deze ziekte.

Lees meer