ANP XTRA

Verguisde FaceApp reageert: “Foto's gaan niet naar Rusland”

De fotobewerkingsapp FaceApp heeft vandaag gereageerd op de storm van kritiek van de afgelopen dagen. “Er gaan geen data naar Rusland”, klinkt het.

Veel mensen lieten de populaire app voor de lol een foto van zichzelf bewerken om te bekijken hoe ze er als bejaarden uit zouden zien, maar dat sloeg om toen doordrong dat FaceApp in Rusland is gevestigd. Gebruikers kregen wantrouwen waar hun foto's terechtkwamen.

In een reactie aan technieuwssite TechCrunch laat FaceApp nu weten dat er geen data naar Rusland gaan, ook al zit het team achter de app daar. De foto's worden bewerkt in de cloud en de gegevens worden niet doorverkocht of gedeeld, zeggen de makers.

FaceApp zegt alleen foto's te bewerken die mensen zelf geüpload hebben, de app heeft geen toegang tot het complete fotoalbum. Als mensen erom vragen, worden alle gegevens verwijderd van de servers, beloven ze nog.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roel Mick

    Welke larie. Waarom spreken journalisten over Rusland maar zwijgen over feit dat Amerikanen alles van ons weten via Apple, Google, Facebook,...?

  • Tom De Bondt

    Meer vertrouwen in Rusland dan in de VS...

Lees meer