2 Het schandaal illustreert treffend waarom het de laatste jaren in meerdere Westerse landen zo vaak gaat over Russische, Iraanse en Noord-Koreaanse hackers en zo weinig over de Britten en Amerikanen.
Nelson Goncalves Het schandaal illustreert treffend waarom het de laatste jaren in meerdere Westerse landen zo vaak gaat over Russische, Iraanse en Noord-Koreaanse hackers en zo weinig over de Britten en Amerikanen.

Exclusief voor abonnees

Waarom kwam de Britse geheime dienst zo makkelijk weg met het hacken van Belgacom?

Een schandaal dat laat zien hoe Westerse landen elkaar de hand boven het hoofd houden

De smoking gun voor de hack van telecomgigant Belgacom werd gevonden bij de Britse geheime dienst. Er zou hard worden ingegrepen. Maar er gebeurt niets. Waarom komen de Britten weg met spionage?

Je hebt 1% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Glenn Ohst

    Tja krijgde ervan als ge niet investeerde in bepaalde aspecten in het bedrijf. Neem deftig personeel aan dat hun job kent dan hebde dat niet!

  • Remus Bogaert

    In 2013 werd Belgacom gehackt door de Britse geheime dienst,GCHQ, de regering was in alle staten en zou de schuldigen straffen , 5 jaar nadien zijn de feiten verjaard.Naast Belgacom werd ook Deutch Telecom gehackt ,sinsdien moeten de Britten niet teveel meer vragen aan de Duitsers.

Lees meer