'2 Amigos' 25 jaar op de dansvloer

Stephan Van Brussel en Jeannine Van Campfort van '2 Amigos' staan exact 25 jaar op de dansvloer. Vanavond starten ze met een nieuwe lessenreeks in Ontmoetingscentrum De Djoelen in Oudd-Turnhout.

2 Amigos is in 2000 opgericht als eerste Tangoschool in de Kempen. "De school bestaat zestien jaar, maar zelf hebben we al 25 jaar danservaring", zeggen Stephan Van Brussel en Jeannine Van Campfort. " Onze Tango-mosterd zijn we in Argentinië gaan halen. Maar ook bij Argentijnse Maestro's in Europa."

Tangoschool 2 Amigos start vanavond met een nieuwe lessenreeks in OC De Djoelen in Oud-Turnhout. Ook komende zondag kan je tijdens een initiatieles nog kennis maken met de school, de leerlingen en de muziek. "Onze lessen duren telkens een uur en volgen een vast stramien. Na het in-dansen herhalen we wat de vorige les geleerd is. Daarna wordt een variatie of nieuwe figuur aangeleerd. Deze wordt uitvoerig ingeoefend. Met veel aandacht op houding, ritme, leiding en volgen... Geduldig, maar toch gepassioneerd leiden we onze leerlingen naar een hoger niveau."

De initiatieles van vanavond start om 20 uur, die van zondag om 10 uur. (JVN)

Jeannine Van Campfort en Stephan Van Brussel.
Ton Wiggenraad Jeannine Van Campfort en Stephan Van Brussel.

Lees meer