"Een appelflauwte. Maar ik ben ok"

BIG BILL AFGEVOERD MET ZIEKENWAGEN TIJDENS HEROPENING CAFÉ SPORT

Blueslegende Big Bill (66) is donderdagavond tijdens de heropening van café Sport onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is hij wel alweer aan de beterhand. "Een appelflauwte door de hitte, maar ik ben weer ok", stelt Big Bill gerust. Meer zelfs: na de zomer gaat hij opnieuw optreden.

De heropening van café Sport was donderdagavond één groot feest, met helaas ook een kleine domper. Blueslegende Big Bill (66) was, zoals verwacht, van de partij, samen met zijn trouwe bassist Jean Vandooren. Maar al snel voelde Big Bill zich niet goed. "Ik zat met Armand (de echte naam van Big Bill, red.) aan de toog", vertelt Jean. "Hij ging een pintje drinken, maar had zijn lippen nog niet goed en wel aan het glas gezet, toen hij zich plots onwel voelde. Ik ben dan samen met hem naar buiten gegaan om even aan de drukte van de heropening te ontsnappen. We hebben hem daar in een stoel gezet om even te bekomen."

Maar toch voelde Big Bill zich niet meteen beter. Integendeel, op een bepaald moment verloor hij zelfs even het bewustzijn. Een ambulancier die ook aanwezig was op het openingsfeest van café Sport, greep meteen in en belde een ziekenwagen. Gezien het medische verleden van Big Bill, die nog niet zo heel lang geleden tijdens een optreden in elkaar stuikte, was dat ook de enige juiste beslissing. "Toen de ziekenwagen ter plaatse kwam, was Armand al terug bij bewustzijn. Hij voelde zich ook beter, maar men wilde geen enkel risico nemen. Daarom hebben ze hem naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up."

Geen risico's

In het ziekenhuis bleek de medische toestand van de blueslegende wel mee te vallen. Omstreeks 23 uur mocht hij alweer naar huis. "Tja, een appelflauwte door de hitte", aldus Bill zelf. "In mijn geval willen ze natuurlijk geen risico nemen, gezien mijn voorgeschiedenis. Iedereen weet wel dat ik al eens flauwgevallen ben tijdens een optreden in de Libertad. Bij deze ben ik nog eens grondig gecontroleerd. De Leuvenaars kunnen gerust zijn: ik ben ok en goedgekeurd voor de dienst."

Over de dienst gesproken: na de zomer gaat Big Bill opnieuw optreden, uiteraard met Jean Vandooren als bassist. "Dat klopt", zegt die laatste. "We hebben enkele optredens in het vooruitzicht. Zo spelen we op een festival in Boom, op 24 september - nota bene de verjaardag van Big Bill. Daarna volgt er ook nog een optreden in Leuven. Meer details volgen later nog, maar we zijn dus nog niet dood en begraven. Integendeel, we gaan weer optreden. Weliswaar op ons eigen tempo, maar gezien onze leeftijd mogen we het wel rustig aan doen."

Big Bill en zijn bassist Jean Vandooren, donderdagavond tijdens de heropening van café Sport. Dit beeld werd kort voor zijn appelflauwte gemaakt.
Vertommen Big Bill en zijn bassist Jean Vandooren, donderdagavond tijdens de heropening van café Sport. Dit beeld werd kort voor zijn appelflauwte gemaakt.

Lees meer