"Meer nood aan controle op zone 30"

Dat het kruispunt Molenstraat-Lievevrouwestraat door onze lezers gezien wordt als gevaarlijk kruispunt, is misschien op het eerste zicht opmerkelijk. Niet alleen werd de Lievevrouwestraat twee maanden geleden nog heraangelegd, er is sindsdien ook een zone 30 van kracht.

Toch kan het nog een pak beter én veiliger, meent ook oppositieraadslid Luc Redig (Groen). "Zo'n zone 30 kan je enkel afdwingen bij de chauffeurs als daar ook effectief op wordt gecontroleerd en als overtreders kunnen worden beboet. Maar dat is in onze gemeente het geval niet. Blijkbaar is dat geen prioriteit."

Petitie

"Daarnaast hadden we veel liever gezien dat de Lievevrouwestraat enkelrichting was geworden. Zevenhonderd buurtbewoners die een petitie hebben ondertekend, waren het met ons eens. Maar de gemeente heeft anders beslist."

"De Lievevrouwestraat enkelrichting maken, zou tot gevolg hebben gehad dat de naburige straten meer belast zouden worden. Dat zou daar dan weer problemen gegeven hebben", aldus schepen van Verkeersveiligheid Tine Muyshondt (CD&V). "Om de zone 30 extra in de verf te zetten, zullen we eerstdaags een signalisatiebord laten plaatsen in de Lievevrouwestraat. Er zullen later ook controles worden uitgevoerd door de politie. We gaan eerst sensibiliseren, pas daarna verbaliseren", zegt schepen Muys-hondt. (BCOR)

Het plein werd twee maanden geleden nog heraangelegd.
Benoit De Freine Het plein werd twee maanden geleden nog heraangelegd.

Lees meer