"Rally is nu aanvaard"

STAD GEEFT ZONDER AARZELEN GROEN LICHT NA TWIJFELS BIJ EERSTE EDITIE

De tweede editie van de rallysprint die volgend weekend start op de industriezone De Bruwaan, moet nog spectaculairder worden dan die van vorig jaar, zo willen de organisatoren. "En in tegenstelling tot vorig jaar hebben we niet getwijfeld om groen licht te geven", zegt sportschepen Peter Simoens (Open Vld).

De heisa over de komst van de rallysprint was vorig jaar gigantisch groot, omdat het spektakel plaatsvond op de autoloze zondag en velen twijfels hadden bij de veiligheid. "De twijfels zijn na de eerste editie weg. We hebben met de buurt vergaderd en er waren amper kritische opmerkingen. En in het schepencollege was het dit jaar unaniem ja, terwijl we vorig jaar maar een nipte meerderheid hadden om groen licht te geven", verklapt Peter Simoens.

Vorig jaar lokte het rally-evenement ongeveer 5.000 toeschouwers. "Het ziet ernaar uit dat we dit jaar nog beter doen", gelooft Davy Cnudde, die samen met Tom Blockeel, Boris Labie en Kurt Vandeputte een preparty op zaterdag en een afterparty op zondag organiseert aan de Pruimelstraat.

Nieuw dit jaar is alvast dat het volk meer gegroepeerd wordt. "Er komen zeven publiekszones, waarin telkens ook eten en drank voorzien zijn. Dat wordt beter dan de verspreiding vorig jaar", gelooft event-manager Evelien Deschuytter.

De rally is na vorig jaar niet alleen aanvaard, maar gaat bij het publiek in en rond Oudenaarde ook leven", vindt de Oudenaardse rallyrijder Pieter Tsjoen, die met een Ford Fiësta R5+ aan de start verschijnt. "Ik ga wel heel hard mij best moeten doen om op te tornen tegen de Porsche van Tim Van Parijs uit Oudenaarde en tegen de Skoda Fabia met Gaverling Vincent Verschuere achter het stuur", beseft Tsjoen.

Erezaak

Winnen voor eigen volk is voor de drie streekrenners sowieso een erezaak. "Maar wat ik vooral tof vind, is dat ook mijn vrienden nu eens naar de rally komen kijken. Andere wedstrijden zijn altijd al zo ver en hier kunnen ze er een echte familiedag van maken. Ik ben heel blij dat we zo'n evenement in onze stad hebben", bedenkt Tsjoen. "Nu staan we hier nog als maten bij de auto, maar eens we onze helm opzetten, dan denken we maar een ding: elkaar verslaan. Het zal er zondag stevig aan toe gaan", maakt Tim Van Parijs zich sterk.

Tickets voor de rallysprint kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis op het parcours.

Meer info op rallydream.be

2 De organisatoren met vooraan streekpiloten Vincent Verschuere, Pieter Tsjoen en Tim Van Parijs.
Ronny De Coster De organisatoren met vooraan streekpiloten Vincent Verschuere, Pieter Tsjoen en Tim Van Parijs.
2 De eerste editie vorig jaar lokte 5.000 toeschouwers.
Ronny De Coster De eerste editie vorig jaar lokte 5.000 toeschouwers.

Lees meer