't Veer opent nieuwbouw

Maatwerkbedrijf 't Veer uit Menen heeft het voorbije weekend een nieuwbouw van 7.000 vierkante meter geopend.

De nieuwbouw moet verschillende huurlocaties vervangen, maar blijft wel op vier verschillende locaties in dezelfde straat operationeel. "Op termijn zullen honderd van de 680 medewerkers hier aan de slag kunnen", licht directeur Gunther Bamelis toe.

De nieuwbouw telt een grote productiehal van 6.000 vierkante meter die werd opgesplitst met een machinegebonden en een open atelier voor logistieke activiteiten. Voorts is er een laadkade, burelen, eetzaal, kleedkamer, sanitair en vergaderzalen."

3,5 miljoen euro

De nieuwbouw kost 3,5 miljoen euro, maar 't Veer mag niet meer personeelsleden aanwerven. "De regering heeft om budgettaire redenen een limiet opgelegd. Jammer, want we kunnen zo vijftig extra krachten aanwerven. En die zijn nog steeds goedkoper dan mensen die genieten van een ziekte- of werkloosheidsuitkering. Dit betekent dat wij onze omzet moeten vergroten met dezelfde middelen. Vandaar onze investering, want met ergonomische maatregelen kunnen we het werkcomfort van onze mensen verbeteren."

't Veer grijpt elke opportuniteit aan in diverse sectoren om opdrachten te aanvaarden. "Wij hebben voor iedereen werk door de mensen in te zetten op hun talenten en mogen onszelf trendsetter in de sector noemen." (XCR)

Voormalig directeur Herman Wenes (links) en huidig directeur Gunther Bamelis.
Xavier Coppens Voormalig directeur Herman Wenes (links) en huidig directeur Gunther Bamelis.

Lees meer