"Thor heeft met niemand anders betere klik"

JONGENTJE (4) MET HERSENAFWIJKING KRIJGT ZIJN IDOOL GABE MORETTI OP BEZOEK

Zanger Gabe Moretti heeft zijn kleinste superfan Thor (4) een verrassingsbezoekje gebracht. De gehandicapte jongen die dol is op wenskaarten, en er dankzij onze krant al zo'n 7.500 in de bus kreeg, is grote fan van de Vlaamse zanger. "Gabe is één van de weinigen die tot Thor kan doordringen, er is een magische aantrekkingskracht tussen die twee", zegt mama Nancy De Boever.

Behalve zijn ouders is er niemand die Thor (4) een hand mag geven of interactie kan hebben met de kleine man. Maar als zanger Gabe Moretti bij hem binnenwandelt, is Thor dolenthousiast. Een vriendelijke handdruk om elkaar te begroeten, gevolgd door lachen en plezier maken over kleine dingetjes met op de achtergrond Thors fotomuur van zijn idool. "Ik kan het niet anders uitdrukken dan een bijzondere aantrekkingskracht. Er was meteen een klik tussen die twee, een klik die Thor met niemand anders heeft", zegt Nancy De Boever, mama van Thor.

De jongen is geboren met een genetische hersenafwijking waardoor hij een mentale en motorische beperking heeft. Het gezin van mama Nancy, papa David Braeckman, broer Viggo en zus Dieuwke zorgde al voor een reeks aanpassingen in huis zodat Thor er kan blijven wonen. "Twee jaar geleden organiseerden we een benefiet om die centjes bij elkaar te krijgen. Ook Gabe was er toen bij en sindsdien is Thor een grote fan. We kijken samen naar filmpjes van Gabe en zijn cd staat steeds op in de wagen." De zanger zelf komt met plezier langs bij zijn kleinste superfan. "Mijn hart brak toen ik het verhaal van Thor hoorde. Als ik kan steunen, doe ik dat graag", zegt Moretti.

Thor heeft het de laatste maanden wat moeilijker. "Zijn driftbuien kunnen soms twee tot drie uur duren. Als hij in een autistische bui zit en steeds hetzelfde geluidje maakt, moeten we hem er eigenlijk uithalen, want anders lopen zijn hersentjes een achterstand op. Maar als we hem eruit halen, begint er een driftbui. Het wordt steeds zwaarder voor het hele gezin. Elke dag opnieuw worden we geconfronteerd met de harde waarheid, telkens opnieuw breekt mijn hart als ik zie wat Thor nog maar kan voor een jongen van bijna vijf jaar", zegt Nancy.

Naar het bezoek van Gabe werd dan ook al maanden uitgekeken. "Voor ons als ouders was het bezoek echt een kippenvelmoment. Het is fantastisch om te zien hoe Gabe toch contact kan maken met Thor, iets wat ons zelfs niet altijd lukt. Thor kan niet praten maar 'Abe' kan hij wel zeggen", lacht mama Nancy. "Nog uren na het bezoek hebben we liedjes van hem geluisterd."

Benefiet

Op 18 september organiseren kennissen alvast een grote benefiet in de Festivalhal van Berlare. Een groep mensen die Thor en zijn familie voordien niet persoonlijk kenden, zetten de hele benefiet op poten. Op het programma staat een wandeltocht, optredens, kinderdorp en tal van activiteiten voor kinderen. Meer info: www.benefiet-thor.be.

2 "Het is fantastisch om te zien hoe Gabe contact kan maken met Thor, iets wat ons zelf niet altijd lukt", zegt mama Nancy De Boever.
Copyright : Geert De Rycke "Het is fantastisch om te zien hoe Gabe contact kan maken met Thor, iets wat ons zelf niet altijd lukt", zegt mama Nancy De Boever.
2 Na een oproep in onze krant maakten onze lezers Thor gelukkig door massaal wenskaartjes voor zijn verjaardag te sturen.
HLN Na een oproep in onze krant maakten onze lezers Thor gelukkig door massaal wenskaartjes voor zijn verjaardag te sturen.

Lees meer