14 Julien Saeys van café Belfort in Aalst.
Geert De Rycke Julien Saeys van café Belfort in Aalst.

Exclusief voor abonnees

“Zijn die experts al wel eens in een bruine kroeg geweest?” Zo maakt jouw stamcafé zich klaar voor de heropening

Nu 8 juni met rasse schreden nadert, zitten de café-uitbaters op het puntje van de stoel. Op die dag zouden zij immers hun deuren weer mogen openen. Na een eerste plan van Horeca Vlaanderen is er opnieuw een doorstartstrategie uit de sector gelekt. De uitbaters wachten vol spanning op het definitieve plan, want op basis daarvan zullen zij hun café moeten reorganiseren. Mag er echt geen pintje meer aan de toog worden gedronken? Gaan ze een mondmasker dragen en de glazen extra ontsmetten? En ook belangrijk: hoe gaan ze de gezelligheid bewaren? Wij vroegen aan enkele echte Vlaamse volkscafés hoe zij de heropening van hun zaak voor ogen zien.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees meer