2 Koen, Kim, Len en Laure Kempkens uit Erembodegem kwamen speciaal voor de sfeer.
Mozkito Koen, Kim, Len en Laure Kempkens uit Erembodegem kwamen speciaal voor de sfeer.

"Stad heeft voor spektakel gezorgd"

De doortocht van de Ronde Van Vlaanderen lokte zondag naar schatting 40.000 toeschouwers naar Aalst. Onder een stralende zon genoten zowel binnen- als buitenlanders van de koers. De Grote Markt werd omgetoverd tot een soort wielerdorp.

De zachte lentebries door de Aalsterse straten liet duizenden Vlaamse Leeuwen wapperen. Groot en klein zakten af naar het Stationsplein, de Grote Markt en het Vredeplein. "Totaal onverwacht was er ook een heuse volkstoeloop op de Gentsesteenweg", laat een fiere burgemeester D'Haese weten. Het volk ging uit haar dak toen de eerste groep renners rond 12.15 uur over de Grote Markt denderde. In een fractie van een seconde snelden de coureurs voorbij. Het peloton deed Aalst elf minuten later opnieuw op haar grondvesten daveren.

2 De Grote Markt stond bomvol wielerfans.
Mozkito De Grote Markt stond bomvol wielerfans.

Australiër

Al vroeg op de ochtend zakten Koen (34) en Kim (36) Kempkens met hun kinderen Len (6) en Laure (4) af naar de Grote Markt. "Niet alleen de kinderanimatie, maar ook de koers is voor hen een waar feest. De stad heeft voor een waar spektakel gezorgd", klinkt het.


Niet alleen Vlamingen, maar ook Britten en zelfs een Australiër kozen voor Aalst om de Ronde te aanschouwen. Mark Thomlinsen (53) uit Carslisle en Sean Rosser (41) uit Brisbane kwamen met een hele groep wielerliefhebbers kijken. "We kwamen zaterdag aan in Zeebrugge, lieten de auto's daar en fietsten naar hier. Volgende week pik ik nog Paris-Roubaix mee en dan vlieg ik terug", zegt Sean. (TVDN)

Lees meer