Karim Van Overmeire (N-VA)
Swirko Karim Van Overmeire (N-VA)

“Zie je iemand radicaliseren? Mail het ons”

Aalstenaars die denken dat een persoon of personen aan het radicaliseren zijn, kunnen dat voortaan aan de stad laten weten via het e-mailadres ABCproject@Aalst.be.

Gemeenteraadslid Yasmine Deghels (N-VA) vroeg zich op de laatste gemeenteraad af of er - net zoals in Nederland - ook in Aalst al signalen waren opgepikt over extremistische predikers.

Bevoegd schepen Karim Van Overmeire antwoordde dat Aalst ook op dat vlak geen eiland is. “Maar de situatie wordt ernstig genomen. Alle meldingen worden strikt opgevolgd. Daarvoor bestaat er een geregeld overleg tussen verschillende diensten. Elke situatie wordt afzonderlijk bekeken”, zegt de schepen. “Er is immers een verschil tussen bijvoorbeeld een losgeslagen puber die denkt dat hij in de radicale islam een houvast gaat vinden en een streng islamitisch gezin dat zich helemaal afsluit van de buitenwereld. Van zodra er strafbare feiten gepleegd worden, treedt de politie op. Maar we trachten natuurlijk ook preventief op te treden. Daarom is het belangrijk dat verontrustende signalen van radicalisering worden gemeld. Dat kan op ABCproject@Aalst.be.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Van den Bulcke

    Gewoon naar de moskee gaan met een tolk, je gaat daar horen wat een liefdevolle godsdienst dit is!

Lees meer