2 Burgemeester Christoph D'Haese en CD&V-kopvrouw Ilse Uyttersprot tijdens de carnavalstoet van februari in Aalst.
Joel Hoylaerts / Photo News Burgemeester Christoph D'Haese en CD&V-kopvrouw Ilse Uyttersprot tijdens de carnavalstoet van februari in Aalst.

Exclusief voor abonnees

Aalst carnaval stapt uit Unesco: “Wij zijn geen antisemieten of racisten. Het moet gedaan zijn met de verwijten”

“Wij houden de eer aan onszelf en nemen afstand van de Unesco-erkenning”, zegt de burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA). Op 12 december zou Unesco beslissen of Aalst carnaval op de werelderfgoedlijst mag blijven. Er kwam kritiek op de Unesco-erkenning nadat carnavalisten op een stereotype manier Joden uitbeeldden in de laatste carnavalsstoet van Aalst. “Aalstenaars hebben het gehad met de groteske verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten”, zegt D’Haese (N-VA).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

197 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mady Vermeulen

    Dankzij Unesco doet de winkel die haakneuzen en Jodenhoeden verkoopt gouden zaken. De volgende carnaval zullen er véél meer carnavalisten buiten dan binnen de stoet haakneuzen en Jodenhoeden dragen. Niets is leuker om te doen tijdens Aalst carnaval dan datgene dat door censuurmeesterkens bekritiseerd wordt.

  • Mady Vermeulen

    Aalst carnaval bestaat al veel langer dan Unesco. Aalst heeft Unesco nooit ergens voor nodig gehad. En nu minder dan ooit.

Lees meer