2 Burgemeester Christoph D'Haese en CD&V-kopvrouw Ilse Uyttersprot tijdens de carnavalstoet van februari in Aalst.
Joel Hoylaerts / Photo News Burgemeester Christoph D'Haese en CD&V-kopvrouw Ilse Uyttersprot tijdens de carnavalstoet van februari in Aalst.

Exclusief voor abonnees

Aalst carnaval stapt uit Unesco: “Wij zijn geen antisemieten of racisten. Het moet gedaan zijn met de verwijten”

“Wij houden de eer aan onszelf en nemen afstand van de Unesco-erkenning”, zegt de burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA). Op 12 december zou Unesco beslissen of Aalst carnaval op de werelderfgoedlijst mag blijven. Er kwam kritiek op de Unesco-erkenning nadat carnavalisten op een stereotype manier Joden uitbeeldden in de laatste carnavalsstoet van Aalst. “Aalstenaars hebben het gehad met de groteske verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten”, zegt D’Haese (N-VA).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

198 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VAN DESSEL

    Zelfs UNIA vindt de praalwagen niet "antisemitisch" in de juridische betekenis van de term.

  • Alfons Van weijenberg

    Hubert Wouters Alvorens je kritiek geeft,heb je ooit al eens onze carnaval meegemaakt,denk het niet,dus voor je zoiets durft te zeggen hou je commentaar voor jou eigen ,een echte carnavalist geeft zo een commentaar niet ,alleen maar sukkelaars Wij doen onze hoed af voor onze burgemeester

Lees meer