5 .
VTM NIEUWS .

Buurtbewoonster was als eerste ter plekke na ongeval in Nieuwerkerken: “Die jongen was in volle paniek”

Bij een zwaar verkeersongeval in de Patrick Lanckmanstraat in Nieuwerkerken bij Aalst is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2 uur een 14-jarig meisje om het leven gekomen. De 18-jarige bestuurder van de auto had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. Hij mocht ook ‘s nachts niet rijden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Een buurtbewoonster die als eerste ter plaatse was, vertelt hoe de bestuurder in volle paniek verkeerde na het ongeval.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de wagen zaten twee 18-jarigen, een 16-jarige en een 14-jarig meisje dat volgende week 15 zou worden. Zij overleefde de klap niet, twee andere inzittenden raakten zwaargewond. Het dodelijke slachtoffer zou naar verluidt uit Aalst zijn, twee andere inzittenden uit Nieuwerkerken en de bestuurder uit Meldert. 

De wagen met de vier jongeren kwam uit een landweg gereden die enkel toegankelijk is voor landbouwvoertuigen. Hoe de auto vervolgens tegen een vrachtwagen botste, is nog niet duidelijk.  De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, zegt persmagistraat Eva Brantegem van het Oost-Vlaamse parket. 

5 De wagen kwam uit deze landweg gereden, die enkel toegankelijk is voor landbouwvoertuigen.
Inge Bosschaerts De wagen kwam uit deze landweg gereden, die enkel toegankelijk is voor landbouwvoertuigen.

“Volgens de verkeersdeskundige gaat het niet om overdreven snelheid. De impactsnelheid was niet hoger dan 50 kilometer per uur. Waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor, is nog niet duidelijk.” Er werden bloedstalen genomen om na te gaan of er sprake was van alcoholintoxicatie. Het voertuig werd ook in beslag genomen om te onderzoeken of er een technisch defect was. 

Voorlopig rijbewijs

De bestuurder was net 18 jaar geworden en beschikte over een voorlopig rijbewijs. Dat betekent dat hij niet mocht rijden tussen 22 uur en 6 uur op vrijdag, zaterdag, zondag, de vooravond van de wettelijke feestdagen en de wettelijke feestdagen. Hij mocht ook geen passagiers vervoeren die niet voldoen aan de voorwaarden om begeleider te zijn, zoals al acht jaar een rijbewijs bezitten. 

5 .
Inge Bosschaerts .
5 .
Rutger Lievens .
5 .
Rutger Lievens .

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Renilde Olbrechts

    Juist 40 j geleden gebeurde gelijkaardig ongeval.geschiedenis herhaald zich.maar de slachtoffers moeten verder met groot verlies iets wat je nooit vergeet.jong leven wordt weg gerukt.de daders ook al zijn het jongeren worden nooit zwaar genoeg gestraft,of mss wel levenslang!

  • Pierre Jacobs

    Indien schuldgevoel voldoende is als straf, dan allemaal terug naar de biechtstoel. Indertijd kreeg men er wel een aantal "onze vaders en als het erg was zelfs een akte van berouw" Maar thuis waren er wel enkele lappen bij.

Lees meer