Marc Leyman, algemeen directeur van het Sint-Maarteninstituut met Ann Muylaert, leerkracht chemie en Brecht Boeykens.
SMI Marc Leyman, algemeen directeur van het Sint-Maarteninstituut met Ann Muylaert, leerkracht chemie en Brecht Boeykens.

Brecht Boeykens van SMI haalt zilver op Junior Olympiade Natuurwetenschappen

Brecht Boeykens van het SMI in Aalst haalde zilver op de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Brecht is een leerling uit de 4de Wetenschappen van het SMI.

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen is een wetenschapswedstrijd voor alle Vlaamse leerlingen uit de tweede graad van het secundair onderwijs. Brecht Boeykens, leerling uit 4 Wetenschappen 2 van het Sint-Maarteninstituut, veroverde een zilveren medaille.

“Na een eerste vragenronde op woensdag 27 februari en een finaleronde op zaterdag 26 april waarbij meerkeuzevragen over de vier wetenschapsvakken (biologie, chemie, fysica en geografie) moesten opgelost worden, behaalde Brecht een topscore”, zegt de school.

In de eerste ronde streden 1.807 leerlingen om een finaleplaats. “Slechts 195 leerlingen mochten daadwerkelijk doorgaan. In die finaleronde wist Brecht zich te plaatsen bij de vijftien beste Vlaamse leerlingen met een zilveren medaille tot gevolg. Een schitterend resultaat”, aldus het SMI. “We wensen Brecht dan ook een dikke proficiat en kijken al voluit naar de wetenschapsolympiades van volgende jaren”, zegt Ann Muylaert, leerkracht chemie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer