Christoph D'Haese legt de eed af.
CD Christoph D'Haese legt de eed af.

Christoph D’Haese (N-VA) legt eed af in federaal parlement

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft de eed afgelegd in de Belgische Kamer der Volksvertegenwoordigers. Eerder deze week legden Aalstenaars Sarah Smeyers (N-VA) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) de eed af in het Vlaams parlement.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) diende op zijn eerste werkdag al een wetsontwerp in. “Vijf jaar na de eerste keer en dankzij de steun van meer dan 30.000 Oost-Vlaamse kiezers, heb ik opnieuw de eed af als Kamerlid”, aldus de burgemeester van Aalst. “Vastbesloten om een waardig Volksvertegenwoordiger te zijn. Ik tracht de kiezer goed begrepen, en heb vandaag al een eerste wetsontwerp ingediend over nationaliteitsverwerving.”

“We willen dan ook een hogere bijdrage voor het aanvragen van onze nationaliteit. Die procedure is vandaag bij ons bij de goedkoopste van alle Europese landen. We willen die verhogen tot een bedrag van 1.250 euro”, zegt hij. “De opbrengst van die maatregel willen we aanwenden om de migratiediensten te versterken en om onze steden en gemeenten te helpen in de integratie van nieuwkomers. Onze nationaliteit is geen vodje papier. Voor wat, hoort wat. Zo kunnen we werken aan een sterker en rechtvaardiger migratiebeleid.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer