Het valse profiel van ethisch hacker Inti De Ceukelaire.
Facebook Het valse profiel van ethisch hacker Inti De Ceukelaire.

Dat is durven: onbekende maakt vals Facebook-profiel van ethisch hacker Inti

Een onbekende die valse profielen aanmaakt op Facebook heeft vermoedelijk de verkeerde vijand uitgekozen: onder een vals profiel van Inti De Ceukelaire, ethisch hacker uit Aalst, worden er vriendschapsverzoeken gestuurd op Facebook. Pikant detail: vorig jaar was Inti nog het Pentagon te slim af en won hij het WK hacken.

Het moet gezegd, degene die dit vals profiel heeft aangemaakt, heeft ballen aan zijn lijf. Inti De Ceukelaire aanvallen op zijn eigen terrein, het internet, dat moet je durven. Inti waarschuwde zijn Facebook-vrienden al: “Opgepast, iemand gebruikt actief mijn naam op Facebook, vermoedelijk om mensen op te lichten. Mocht iemand een vriendschapsverzoek of berichtje krijgen - laat het even weten aub. Ondertussen ga ik er achter aan.”

De persoon zoeken die dit vals profiel heeft aangemaakt, dat is wellicht maar een tussendoortje voor Inti De Ceukelaire. Deze week vertrok hij naar Las Vegas voor het live hacking event van HackerOne. Hij vertegenwoordigt er opnieuw België.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer