Slotevent leerwerkplaatsen in het OLV.
OLV Slotevent leerwerkplaatsen in het OLV.

Derdejaarsstudenten sluiten leerwerkplaats in OLV-ziekenhuis af

Het OLV-ziekenhuis heeft een slotevent georganiseerd voor derdejaarsstudenten die via de leerwerkplaats in het ziekenhuis hebben gewerkt.

“Het OLV-ziekenhuis heeft een traditie om samen met de bachelor en HBO5-partnerscholen een leerwerkplaats voor derdejaarsstudenten verpleegkunde te organiseren. Een leerwerkplaats is een leeromgeving waar studenten de verpleegkundige organisatie van een verpleegafdeling, 24 op 7, waarborgen onder supervisie van de stagementoren en docenten. Dit academiejaar vonden er drie leerwerkplaatsen plaats met studenten van SAI (HBO5), Odisee en Artevelde (bachelor). Zij namen de afdelingen Geriatrie, Orthopedie en Pediatrie op Campus Aalst over”, zegt het ziekenhuis.

Er werd een slotevent georganiseerd om deze bijzondere stageperiode officieel af te ronden. “De studenten, mentoren en hoofdverpleegkundigen delen hun ervaringen tijdens een panelgesprek. Een leerwerkplaats komt immers tot stand door de samenwerking van drie partijen: studenten, werkveld en onderwijs. Lon Holtzer, Vlaams zorgambassadeur, was ook aanwezig”, aldus het OLV.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer