Koen Baten

Elf bestuurders onder invloed tijdens weekend zonder alcohol

De politie van Aalst heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op haar grondgebied tussen 20 uur en 4 uur ‘s nachts een grote controle gehouden naar aanleiding van het weekend zonder alcohol. Er werden meer dan 681 bestuurders gecontroleerd. Bij 22 bestuurders werd alcohol waargenomen en was er een extra controle nodig. 

Uiteindelijk bleken elf bestuurders onder invloed van alcohol en of drugs te zijn. Vier daarvan kregen een rijverbod van zes uur en zullen een boete krijgen tussen 200 euro en 2.000 euro. Twee andere bestuurders kregen een onmiddellijke intrekking van vijftien dagen en zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. 

Vijf bestuurders werden na een positieve checklist onderworpen aan een speekseltest. Bij twee bestuurders was het resultaat positief, ook hier werden de rijbewijzen ingetrokken voor vijftien dagen. Naast de bestuurders onder invloed waren er ook nog tal van andere overtredingen. 

Een bestuurder kreeg een pv omdat zijn voertuig niet geldig gekeurd bleek te zijn. Een voertuig werd aan de klem gelegd omdat hij niet geldig verzekerd was. De politie schreef ook drie pv’s uit voor defecte verlichting. Een bestuurder zal ook een onmiddellijke inning krijgen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. 

De politie controleerde op verschillende plaatsen ook op snelheid. Er werden 679 voertuigen gecontroleerd, daarvan reden er 82 te snel. De politie onderschepte ook 21 bestuurders waarvan de identiteit werd genoteerd.

Lees meer