Romain Moyersoen
http://madeinaalst.be, bruikleen_Moyersoen_006 Romain Moyersoen

Erfgoedwandeling: ‘Over Burgemeesters en oude fabrieken’

De Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon (VVAK) organiseert op zondag 8 september voor de derde keer de wandeling ‘Over Burgemeesters en oude fabrieken’.

“Onze gratis wandelingen kaderen bij de Open Monumentendag en starten om 10.30 uur aan Cimorné. De volgende wandelingen zijn voorzien om 11.30, 13.30, 14 en 15 uur”, aldus het VVAK. “Een bestuurslid van onze vereniging geeft de nodige uitleg over de straten, die genoemd zijn naar de oud burgemeesters van Aalst en over de fabriekjes en ateliers die er zich vroeger bevonden. Toppunt van de wandeling wordt ongetwijfeld een bezoek aan de site van de vroegere elektriciteits- en stoomcentrale aan de Erembodegemstraat. Eindigen doen we met een drankje of een frisse pint in het nieuw Aalsters museum ‘Sjinka Poenka’ aan de Watertorenstraat.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer