2 De carnavalisten van Konterverkièrt bij Guy D'Haeseleer.
Konterverkièrt De carnavalisten van Konterverkièrt bij Guy D'Haeseleer.

Gaat Guy D’haeseleer (Forza Ninove) als chocomousse de carnavalsstoet van Aalst in?

Zien we Guy D’haeseleer (Forza Ninove) binnenkort in de Aalsterse carnavalsstoet? De losse carnavalsgroep Konterverkièrt bouwt een wagen over de chocomousse-grap van D’haeseleer en nodigde de politicus zelf uit om mee te lopen, maar die twijfelt nog.

Guy D’haeseleer ging afgelopen weekend met de Aalsterse carnavalisten van Konterverkièrt op de foto en postte dit op Facebook: “Dilemma: uitnodiging om mee te lopen in carnaval Oiljst met losse groep Konterverkiërt. Thema: ‘gojje na blijven in da chocopotje roeren’... Doen of niet?” Negentig procent van de mensen die reageerden op de foto zeiden ‘Doen Guy’.

‘Chocopotje’, dat is een verwijzing naar de chocomousse-mop van Guy D’haeseleer. Een aangebrande Facebookpost van D’haeseleer die na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober weer naar boven kwam. ‘Om te lachen’, vond D’haeseleer, ‘racistisch en ranzig, vonden de andere politieke partijen’. Het werd een argument om in Ninove het cordon rond Forza niet te doorbreken, waardoor Guy D’haeseleer geen burgemeester werd.

2 De beruchte  chocomousse-post van Guy D’haeseleer op Facebook.
RV De beruchte chocomousse-post van Guy D’haeseleer op Facebook.

Controverse

Voor carnavalisten op zoek naar een thema tijdens Aalst carnaval, is dit natuurlijk goud. De losse groep Konterverkièrt is niet bang van de controversiële onderwerpen. Zo maakte groepslid Kris De Poorter ooit een carnavalshit over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. ‘Zen leste rit es gereeën, hij had met een zwerte gevreeën’, zingt De Poorter in dat liedje in 2011.

Dit jaar wil Konterverkièrt dus iets doen met chocomousse. “We zijn langsgeweest bij Guy D’haeseleer en we hebben de vraag gesteld. Hij zei dat tijdens carnaval met alles gelachen mag worden en hij ging erover nadenken. Op zijn Facebook heeft hij een poll gelanceerd en bijna iedereen is enthousiast. Hij staat voor een dilemma”, zegt Kris De Poorter. De losse groep begint eind deze week met de bouw van hun wagen. Dat een groot hoofd in piepschuim van D’haeseleer op de wagen zal staan, staat zo goed als vast. “We hopen natuurlijk ook nog op de echte D’haeseleer, dan zou onze act af zijn”, zegt Kris.

D’haeseleer twijfelt nog

“Ik zal zeker aanwezig zijn tijdens de carnavalsstoet in Aalst, maar ik weet niet of ik ga meelopen”, zegt Guy D’haeseleer. “Ik heb geen zin om nog eens aan het kruis te worden genageld omwille van politieke correctheid en opnieuw in een mediastorm terecht te komen. Ik ga op voorhand eens langsgaan bij de carnavalisten om te zien wat ze van plan zijn.” 

Zelf heeft hij er geen probleem mee dat de hele chocomousse-heisa een thema wordt in de carnavalsstoet. “Carnaval is carnaval. Ik vind dat je met alles moet kunnen lachen, ook buiten de carnavalsstoet. Carnaval is tegen alle schenen stampen. Een onderwerp zijn in de carnavalsstoet is een teken dat je iets betekent.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer