2 Zo zal de nieuwbouw eruitzien.
repro Rutger Lievens Zo zal de nieuwbouw eruitzien.

Golfclub breidt uit na vijftien jaar

EIGENAAR DE KLUIZEN WIL IN TOEKOMST OOK GRAAG 18 HOLES

Golfclub De Kluizen in Aalst is gestart met uitbreidingswerken. Na 15 jaar golfen op de Zandberg in Aalst bouwt de club een nieuw restaurant voor 120 personen en er boven komt een meetingzaal voor honderd mensen. De uitbreiding is nodig door de stijgende populariteit van golf én omdat steeds meer niet-leden het restaurant ontdekken. "We dromen om ook de golfbaan uit te breiden, van 9 naar 18 holes. Ooit komt het ervan", klinkt het.

De grondwerken op de terreinen van de golfclub zijn volop bezig.


Binnenkort beginnen de bouwwerken en tegen juni 2018 moet alles klaar zijn. De golfclub De Kluizen is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een club met niet alleen 750 golfende leden, maar ook een pak niet-leden die graag het restaurant bezoeken.

2 Nick De Jonge, CEO van golfclub De Kluizen.
Rutger Lievens Nick De Jonge, CEO van golfclub De Kluizen.

Nieuw restaurant

"Dat succes heeft tot gevolg dat er eigenlijk te weinig plaats is in het restaurant voor de leden. Daarom hebben we besloten een nieuw restaurant te bouwen dat geschikt is voor 120 bezoekers en een meetingzaal voor 100 mensen. Het is de bedoeling dat leden en niet-leden in dat nieuwe restaurant terechtkunnen. Het huidige restaurant wordt omgebouwd tot een loungebar dat exclusief toegankelijk is voor leden van de golfclub", zegt Nick De Jonge, samen met zijn vader Gilbert De Jonge de leidende figuur in golfclub De Kluizen.

Minder elitair

De manager, Joël Ruysseveldt, zegt dat golf stilaan afraakt van zijn elitaire imago.


"Zeker nu we in België twee bekende golfers hebben, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts, zie je dat meer en meer jongeren geïnteresseerd raken in de sport. Dat is een trend die je ook ziet bij hockey wanneer hun nationale ploeg goed presteert. In de tijd met Henin en Clijsters gebeurde met tennis hetzelfde. Ondertussen hebben we 750 leden, waarvan sommigen natuurlijk meer komen golfen dan anderen. Ook onze golfschool werkt drempelverlagend", zegt Ruysseveldt. Al blijven golf en de zakenwereld twee handen op een buik. "Die combinatie willen we met deze verbouwingen ook maken. Vandaar dat we een grote meetingruimte bouwen."

Ingesloten

De meeste golfbanen hebben negen of achttien holes. Op dit moment telt De Kluizen negen holes, maar De Jonge droomt van meer. Jammer genoeg zit zijn golfterrein voorlopig ingesloten door oefencomplex Zandberg van Eendracht Aalst en gronden die niet van hem zijn. "18 holes, dat blijft toch de droom. Zeg nooit nooit. We zijn aan het proberen om uit te breiden, maar het zal iets zijn dat we op langere termijn moeten realiseren. Ooit komt het ervan", zegt hij.

Lees meer