2 Stijn Everaert
Stijn Everaert Stijn Everaert

Groen vraagt N-VA om Stijn Everaert ( Schild & Vrienden) van lijst te halen

In de Pano-reportage was er sprake van een Aalsterse N-VA-kandidaat die nazi-meme's postte. Volgens Groen Aalst gaat het om Stijn Eveaert, nummer 22 op de lijst van N-VA. De partij vraagt nu in een eerste reactie om hem van de N-VA-lijst te weren.

“Nog geen week nadat voorzitter Bart De Wever waarschuwde voor infiltratie in bepaalde partijen door drugsbendes, blijkt dat de N-VA best eerst eens in eigen boezem kijkt : één van hun eigen, Aalsterse bestuursleden is blijkbaar zelf een infiltrant", zegt Lander Wantens (Groen). "Natuurlijk schreeuwt de Aalsterse afdeling nu zijn verontwaardiging uit maar een blik op zijn Facebookpagina had misschien al een indicatie kunnen geven. De infiltratie door extreemrechts is echter al veel langer bezig in de Aalsterse N-VA. Zowel Karim Van Overmeire als Mia De Brouwer hebben zich nooit verontschuldigd voor hun lidmaatschap van het Vlaams Belang. Een andere vraag is : wie heeft Stijn Everaert de partij binnengebracht en door wie is hij gepatroneerd ?"

"Verontrustender is de gedachte dat hij helemaal geen infiltrant is, dat de Aalsterse N-VA top wel degelijk op de hoogte was van zijn extreme gedachtengoed en dat ze willens-nillens hem toch hebben opgenomen in het bestuur van N-VA Aalst en een plaats gegeven hebben op de verkiezingslijst", zegt Groen in een persbericht. "In elk geval heeft N-VA Aalst de burger één en ander uit te leggen."

"Personen die onze samenleving, waarden en normen gestoeld op vrijheid en gelijkheid ondermijnen en samenspannen om ze concreet te bedreigen, personen die extreem seksistisch, racistisch, antisemitisch en antiholebi zijn, hebben voor ons geen plaats in de Aalsterse politiek of de politiek tout court", zo schrijft Groen. "Groen vraagt dan ook dat de kandidaat Stijn Everaert  van de lijst verwijderd wordt."

2 Screenshots PANO - Schild & Vriend
VRT Screenshots PANO - Schild & Vriend

De Zwarte Soldaat

Volgens Pano was een Aalsterse N-VA-kandidaat verantwoordelijk voor een nazistisch geïnspireerde collage. Daarbij wordt opgeroepen om lid te worden van het S&V door middel van een afbeelding die circuleerde in de tijd van Hitler. Toen onze redactie Stijn Everaert gisteren contacteerde, wenste hij geen commentaar te geven. Burgemeester D'Haese onderzoekt de zaak.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • pierre De Smet

    Maar nr 2 op de lijst van Groen mag wel reclame maken in het Turks voor de verkiezingen , let wel ik keur dit niet goed maar steeds zijn het dezelfden die moeten buigen en dan krijg je zulke bewegingen , jammer want de wereld kan toch zo mooi zijn zonder haat of wat dan ook van iedereen onder ons

Lees meer