3 Gunther, Jimmy en de zoon van Gunther vonden de laders en de kogels.
Koen Baten Gunther, Jimmy en de zoon van Gunther vonden de laders en de kogels.
3 .
RV .

Magneetvissers halen kogels en laders van wapens boven in Erembodegem, verpakt in zak van Delhaize

Drie magneetvissers hebben zondagavond rond 19 uur in Erembodegem verschillende kogels en twee laders van een wapen boven gehaald uit de Dender. De drie vissers hadden hun vismateriaal nog maar enkele weken geleden gekocht, maar deze vangst hadden ze niet verwacht. Twee weken geleden haalden ze ook al een onderdeel van een wapen uit het water langs de Tragel in Aalst. “Het was toch wel even schrikken toen we de vondst deden", aldus Gunther Van Den Bremt.

Nietsvermoedend gooiden de drie zondagavond hun lijn uit aan de Dender in Erembodegem. Enkele minuten later haalden ze een zak boven van de Delhaize. Het zou om een ouder type van de zak gaan. Toen ze de zak openden merkten ze tot hun verbazing dat er twee laders van een geweer in zaten en verschillende kogels. “Ik was samen met mijn zoon en een vriend daar aan het vissen toen we het pakket plots bovenhaalden", zegt Gunther. 

De politie werd meteen verwittigd en kwamen ter plaatse. “Daar deden ze alles in een witte plastieken zak, die vervolgens werd meegenomen naar het bureau. Waarom de lader en de kogels in het water lagen en hoe lang ze er exact liggen is nog niet duidelijk. Op het eerste gezicht is er geen link te leggen met de Bende van Nijvel. Beide laders waren aan elkaar geplakt en werden op het politiekantoor in Aalst los gemaakt. Vermoedelijk gaat het om een M1 Carbine en een Browning pistool. Alles werd neergelegd op het parket voor verder onderzoek. 

3 De laders en de kogels die de vissers gevonden hebben.
RV De laders en de kogels die de vissers gevonden hebben.

De laders van het wapen waren al verroest, en ook de kogels toonden tekenen van corrosie. Het volledige wapen zelf hebben ze niet gevonden, maar de vissers vermoeden dat ook ergens in de buurt moet liggen. “We waren toch wel even geschrokken, toen we dit bovenhaalden”, klinkt het. “Dit was het laatste wat we hier zouden verwachten.” Twee weken geleden, ter hoogte van de Honda-garage in Aalst, hadden de vissers ook al eens een deel van wapen uit het water gehaald.  

Twee jaar geleden, op 30 oktober 2017, haalden twee vrienden uit Herdersem ook al eens kogels uit het water aan de Dender. Het ging toen om 500 kogels, maar deze waren pas recent gedumpt. Ook hier was geen enkele link met de Bende van Nijvel. Na de vondst van die kogels, werd wel heel de Dender afgezocht door de brandweer en werd er niets meer aangetroffen. 

Het parket van Oost-Vlaanderen kan op dit moment nog geen commentaar geven op de zaak. “Er werd een proces-verbaal opgemaakt bij de politie, het is nu wachten tot dit bij ons komt", aldus het parket. 

Lees ook:  Tieners vissen naast 250.000 euro: revolver en kogels uit kanaal hebben niets te maken met Bende van Nijvel

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert De Vries

    Ooit stond in de kranten: "Dit zijn de bewijsstukken in het dossier van de Bende van Nijvel"... "Eén van de tassen kan patronen van het kaliber 45 bevatten"... Zijn die kogels nu van een .45 ACP ?

  • Marc Van der Vloedt

    Onder de rubriek: "dankbetuigingen",(ter herinnering) de promotie en vriendendienst voor het instant houden van de omerta der loge liberalen en hun staat afpersende en controlerende activiteiten. (naar analogie van het pilarenbijter milieu en hun bid en bekomen gunst advertenties)

Lees meer