Koen Baten

Man die ex-vrouw zeven messteken toediende aangehouden voor poging moord

Aalstenaar Artak S. werd vrijdagnamiddag door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden voor poging moord op zijn ex-vrouw Varduhi, dat laat het parket weten. De 38-jarige man stond zijn vrouw donderochtend op te wachten aan haar werk en viel haar meteen aan met een aardappelmes. De vrouw vecht nog steeds voor haar leven. 

De feiten gebeurden omstreeks 8.30 uur aan het woonzorgcentrum Mijlebeke, waar het slachtoffer werkt. Toen ze er ‘s ochtends aankwam, werd ze plots aangevallen door haar ex-partner die haar ook al weken stalkte bij haar zus thuis in Erembodegem. 

Varduhi kreeg zeven messteken vooral in de buikstreek en vecht op dit moment nog altijd voor haar leven in het ziekenhuis. De man probeerde zich daarna zelf van het leven te beroven, maar raakte slechts lichtgewond. Donderdag werd hij verhoord door de politie en vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die bevestigde zijn aanhouding voor poging tot moord.

De vrouw haar leven werd mogelijks gered door enkele collega’s van haar en een arbeider van de stadsdiensten die de man kon overmeesteren. Artak S. kon het niet verkroppen dat ze gingen scheiden en viel haar al weken lastig. De laatste dagen stond hij haar ook dikwijls op te wachten op de parking van haar werk, maar nu kon hij echt toeslaan. Hij riep dat ze samen zouden sterven. 

Lees meer