2 Ercan Sogutlu
Groen Aalst Ercan Sogutlu

N-VA linkt Groen-kandidaat aan extreemrechtse Grijze Wolven

N-VA linkt de Aalsterse Groen-kandidaat Ercan Sögütlü aan de extreemrechtse, Turks-nationalistische beweging De Grijze Wolven. Sögütlü zou president Erdogan vereren. "Voor hem is er maar één vaderland: Turkije", zegt N-VA, dat de sociale media van de kandidaat uitpluisde.

N-VA heeft op haar Facebook een filmpje gepost waarin ze in Pano-stijl een boekje opendoet over politieke kandidaten in België die sympathiseren met De Grijze Wolven. Dat is een extreemrechtse, Turks-nationalistische beweging. Een van de kandidaten die bij naam wordt genoemd is Ercan Sögütlü, kandidaat voor Groen op plaats 19 en van Turkse afkomst.

2 Een screenshot uit de N-VA-reportage.
N-VA Een screenshot uit de N-VA-reportage.

"De Groen-kandidaat geeft te kennen dat er maar één vaderland is: Turkije. En vanzelfsprekend is er maar één leider de moeite waard om regelrecht vereerd te worden", klinkt het in de reportage. N-VA leidt dat af uit de activiteiten van Sögütlü op sociale media, waar hij nogal vaak nationalistische posts over Turkije leuk vindt.

Groen: "N-VA wil aandacht afleiden van slechte peilingen"

"N-VA wil de aandacht afleiden van slechte peilingen", zegt Groen Aalst. "Hun strategie is duidelijk. Wij bij Groen gaan door met onze propere en positieve campagne. De lasterlijke beschuldigingen sporen niet met de feiten. Bij Groen is er geen plaats voor personen die sympathieën hebben voor de Grijze Wolven. Het zou goed zijn als elke partij zo duidelijk was als Groen."

“Ik ben hier geboren en getogen en ben vooral bezig met mijn geboortestad Aalst”, zegt Sogütlü. “Ik heb geen enkele sympathie voor de Grijze Wolven of een andere gelijkaardige organisatie.”

“Ercan heeft respect voor het land waar zijn ouders zijn geboren en dat kunnen we hem niet kwalijk nemen”, besluit lijsttrekker Lander Wantens.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wesley Kenis

    En dan maar schieten op extreem rechts...maar eerst eens de eigen range uitkuisen is voor vele partijen teveel gevraagd. Alles mag zolangvyetcmaar stemmen oplevert. Gewoonweg zielig.

  • Sam Bosmans

    Als ge daar moet op stemmen ....man man denk dat ze in Aalst op straat zijn rond geweest met de vraag wil je op onze lijst staan ? Lachwekend wat er te zien is op de affiches in Aalst en van alle partijen !!

Lees meer