3 Vlaams Belangers in de Irish pub.
Steve Herman Vlaams Belangers in de Irish pub.

Na de racistische postkaart in Aalst, gaat Vlaams Belang iets drinken in Ierse pub: “Wij hebben hier niks mee te maken”

Vlaams Belangers Els Van Puyvelde en Steve Herman hebben een bezoek gebracht aan de Ierse pub aan het station, waar een postkaart aankwam met de boodschap ‘Ga terug naar uw land’. VB ontkent dat het er iets mee te maken zou hebben.

Hier kan je het verhaal van de uitbaters van de Ierse pub nog eens nalezen. In de tekst op de postkaart werd Vlaams Belang vermeld.

3 De postkaart die de uitbaters in de bus kregen.
RLA De postkaart die de uitbaters in de bus kregen.

De partij ontkent echter elke betrokkenheid. Steve Herman en Els Van Puyvelde, Aalsterse gemeenteraadsleden voor VB, brachten dinsdagavond nog een bezoek aan de Ierse pub aan het station van Aalst. “We gingen langs bij de hardwerkende mensen van de Irish Pub St. James Gate om hen een hart onder de riem te steken”, zegt Steve Herman. “We steunen de Ierse zaak en benadrukken dat wij ook met deze brief niets mee te maken hebben. Tevens appreciëren wij hun moeite om Nederlands te leren.”

Ook CD&V-gemeenteraadslid Theo Nsengi ging langs in de pub. “Een glas Guinness gedronken in de Irish pub in Aalst om de uitbaters te steunen en te waarderen voor hun bijdrage aan de Aalsterse economie”, zegt Theo op Twitter.

3 Ook Theo Nsengi (CD&V) kwam van een Guinness genieten in de Ierse pub.
RLA Ook Theo Nsengi (CD&V) kwam van een Guinness genieten in de Ierse pub.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudy Fosselle

    De uitbaters beweren dat ze geen tijd hebben om Nederlands te leren omdat de lessen uitsluitend 's avonds zouden plaatsvinden. Even goed informeren: er zijn ook leermomenten in de voor- en namiddag. Tja de lusten zijn altijd leuker als de lasten en waarom zouden we Nederlands leren als wij het niet hoeven te doen en elke andere allochtoon wel. Vlaams Belang mag als het op hypocrisie aankomt zich alvast meten met de SP.a ...

Lees meer