4 Tragel Sport blijft dicht vandaag na dat er platen op hun dak terechtkwamen.
Koen Baten Tragel Sport blijft dicht vandaag na dat er platen op hun dak terechtkwamen.

Naweeën Ciara zorgen nog altijd voor problemen: straat rond Tereos afgesloten, asbest in Ninove

De naweeën van storm Ciara zorgen nog altijd voor problemen. De brandweer is op verschillende plaatsen nog altijd bezig met het behandelen van stormschade. Tragel Sport in Aalst blijft vandaag gesloten nadat het dak van de feestzaal op hun pand terechtkwam. 

De zwaarste windstoten zijn gaan liggen en de schade wordt overal opgemeten na de storm. Op de Tragel in Hofstade blijft Tragel Sport vandaag gesloten door overmacht. “De platen van feestzaal Filatuur achter ons zijn deze nacht gaan vliegen en kwamen bij ons terecht", klinkt het in een telefonische reactie. “De platen liggen nu nog op ons dak, en wij willen het risico niet nemen voor onze klanten, daarom blijven we vandaag dicht", klinkt het. 

4 In Aalst is de straat rond Tereos afgesloten.
Koen Baten In Aalst is de straat rond Tereos afgesloten.
4
Koen Baten

In Aalst zijn er ook heel wat verkeersproblemen door afgesloten wegen. De Burchtstraat in Aalst, rond de site van Tereos, is volledig afgesloten waardoor het verkeer moet rondrijden. Ook de Erembodegemstraat is afgesloten voor alle verkeer. Enkele bomen dreigen nog om te vallen of af te breken. Sportcentrum Schotte is enkel via de Kapellekensbaan en de Rooms-Hofstraat bereikbaar. Mogelijks zal de Erembodegemstraat nog steeds afgesloten zijn tijdens de ochtendspits van 11 februari. De Sint-Jorisstraat is afgesloten omdat er brokstukken naar beneden komen. Ook het dak van het complex Groen Kruis ligt los. De straat wordt afgesloten voor alle verkeer. Aan de winkeliers wordt gevraagd hun zaak te sluiten. 

Ook in Outer bij Ninove op de Koekelweg heeft de brandweer deze ochtend nog werk gehad. Een oude stalling was er gaan vliegen. Hierbij kwam een houten balk in een carport bij de buren terecht. De brandweer maakte de carport vast zodat deze niet verder ging vliegen. Op de stal lagen nog asbestplaten. Deze kwamen op de weg terecht en braken in stukken. De gemeente kwam ter plaatse en zal bepalen wat er moet gebeuren. Mogelijk zijn er ook vezels door de wind weggewaaid naar de buurt, maar de impact hiervan is nog niet duidelijk. Een gespecialiseerde firma zal wel nog ter plaatse moeten komen om de platen op te ruimen. De Koekelweg blijft tot die tijd afgesloten. 

4 In de Koekelweg kwam een balk door een carport terecht en lag er asbest op de weg.
Koen Baten In de Koekelweg kwam een balk door een carport terecht en lag er asbest op de weg.

Lees meer