Door de blauwalgen op de Oude Dender geldt er een recreatieverbod tot de situatie is opgelost
Geert De Rycke Door de blauwalgen op de Oude Dender geldt er een recreatieverbod tot de situatie is opgelost

Ook in Aalst blauwalgen in de Dender: recreatie verboden

Net zoals in Ninove en Geraardsbergen zijn er ook in Aalst opnieuw blauwalgen opgemerkt op de Dender. “Deze algen kunnen giftige stoffen bevatten die schadelijk zijn voor mens en dier. Daarom gaat het captatieverbod opnieuw van kracht, ook zachte recreatie op de Dender is opnieuw verboden”, zegt de stad Aalst.

“Het Denderwater op grondgebied Aalst mag niet gecapteerd worden voor het besproeien van landbouwgewassen en als drinkwater voor vee. Ook zachte recreatie is niet toegestaan. Het gaat dan onder meer over kajakken of kanovaren, vissen, waterski, wakeboarden... Zwemmen in de Dender is sowieso verboden. Pleziervaart is wel toegestaan”, zegt de stad.

“Het is erg moeilijk om te voorspellen hoelang de bacteriën in het water aanwezig zullen blijven. Dit is vooral afhankelijk van de weersomstandigheden en de stroming van het water. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is alvast niet zinvol. De Vlaamse Waterweg nv en de Vlaamse Milieumaatschappij volgen de situatie op de voet en nemen regelmatig stalen voor bijkomend onderzoek”, aldus de stad Aalst.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer