Koen Baten

Politie betrapt acht bestuurders onder invloed van alcohol en drie bestuurders onder invloed van drugs

De Aalsterse politie heeft zaterdagavond tussen 17 uur en 1 uur ‘s nachts op verschillende plaatsen een controle gehouden op alcohol en drugs in het verkeer. In totaal werden er 245 bestuurders een samplingtest opgelegd. Deze leek positief bij achttien personen en moesten verder gecontroleerd worden. 

Bij acht personen bleek er na de eerste controle effectief alcohol in het spel te zijn. Vijf personen kregen een rijverbod van drie uur en 179 euro boete. Een persoon kreeg een rijverbod van zes uur en een boete van minstens 550 euro. Een automobilist kreeg meteen een rijverbod van vijftien dagen. 

Daarnaast werden er ook drie bestuurders betrapt onder invloed van drugs. Alle drie zagen ze hun rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen en volgt er een afspraak met de politierechtbank. De politie kon ook een bestuurder aantreffen die in het bezit was van verdovende middelen. Een motorrijder droeg niet de correcte beschermkledij en kreeg een boete van 58 euro. Verder werden ook nog twee voertuigen onderschept die niet gekeurd waren. Tot slot deelde de politie ook nog twee boetes uit van 116 euro omdat ze gebruik maakten van hun gsm achter het stuur. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer