Sybille Merckx en Bruno De Lathauwer van Reizen De Lathauwer.
RLA Sybille Merckx en Bruno De Lathauwer van Reizen De Lathauwer.

Reizen De Lathauwer klopte deze week overuren door failliet Thomas Cook: “Alle klanten kunnen helpen”

Reizen De Lathauwer uit Aalst heeft een hectisch weekje achter de rug. Toen het nieuws over Thomas Cook bekend raakte, schakelde het reisbureau in een hogere versnelling. 150 klanten die nog moesten vertrekken op vakantie of al op vakantie waren, moesten geholpen worden.

De medewerkers van Reizen De Lathauwer waren deze week al soms van 6.30 uur ‘s ochtends in de weer om klanten op te bellen dat hun vlucht niet kon doorgaan. “Alle klanten die via ons een reis met Thomas Cook hadden geboekt, worden persoonlijk gecontacteerd en geholpen”, zegt zaakvoerder Bruno De Lathauwer. “Velen die niet konden vertrekken de voorbije dagen hebben ondertussen al een andere bestemming geboekt. Wij garanderen iedereen honderd procent teruggave van hun reissom.”

Vijf procent van de omzet

“Ik heb op de radio heel andere verhalen gehoord van mensen die geboekt hadden op de website van Thomas Cook of Neckermann of in één van hun eigen kantoren”, vertelt de reisagent. De reizen van Thomas Cook zijn maar vijf procent van de totale omzet van Reizen De Lathauwer. Toch moesten er zo’n 150 klanten geholpen worden. “De dankbaarheid van de mensen voel je dan wel”, zegt Sybille Merckx die de vele dossiers opvolgde.

Bouwplannen

Reizen De Lathauwer heeft op dit moment twee vestigingen, een in Aalst en een in Lede. Wanneer eind november de nieuwbouw klaar is aan de hoek van de Gentsesteenweg en de Koolstraat, verhuist het reisbureau aan de Leopoldlaan naar de daar. In de lente verhuist het reiskantoor in Lede naar het nieuwe gebouw. Er zullen 12 reisprofessionelen werken. Het touroperator-poot van Bruno De Lathauwer en Hans Van der Stock, Live To Travel, is daar al gevestigd.

Op zondag 6 oktober vindt in Schotte de reisbeurs van Reizen De Lathauwer plaats over reizen naar Afrika, Oceanië en exotische bestemmingen in de Indische Oceaan. De hele dag zijn er voorstellingen over uiteenlopende bestemmingen. Er is ook kinderanimatie voorzien. Meer info op www.reizendelathauwer.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer