4 Michael Pardon hoopt dat de stalking nu snel stopt.
Koen Baten Michael Pardon hoopt dat de stalking nu snel stopt.

Stalker vernielt auto’s, gooit pek tegen gevel en dreigt ex (38) te overgieten met zwavelzuur: “Dit moét stoppen”

Een 38-jarige vrouw uit Aalst leeft al anderhalf jaar met de daver op haar lijf nadat ze bedreigd en gestalkt wordt door haar ex-partner. De man uit Erpe-Mere stuurt haar meermaals dreigberichten, maar gaat nog veel verder. Afgelopen weekend bekladde hij voor de derde keer in enkele weken tijd haar gevel met zwarte pek. “Ook haar twee auto’s moesten er al aan geloven, en hij brak zelfs al binnen bij haar thuis”, zegt haar broer Michael Pardon. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De laatste tijd gaat het niet goed met de zus van Michael, zeker niet na de laatste feiten van de afgelopen weken. “We hebben mijn zus op dit moment op vakantie gestuurd naar Tunesië, zodat ze even alles op een rij kan zetten", zegt haar broer. “Helaas hebben we haar dit weekend opnieuw slecht nieuws moeten brengen met het feit dat de gevel opnieuw beklad was met pek. Het is al het derde incident op enkele weken tijd. Hij kan na al die tijd de scheiding nog steeds niet verkroppen, terwijl ik altijd tegen hem gezegd heb dat hij de draad in zijn leven terug moest oppikken", klinkt het. 

4 Al twee wagens werden ook overgoten met pek, wat heel wat geld kostte om het te laten verwijderen.
RV Al twee wagens werden ook overgoten met pek, wat heel wat geld kostte om het te laten verwijderen.

De incidenten voor haar woning zijn pas van de laatste weken, maar de dreigementen en de stalking duren al veel langer dan dit. “Het is al 1,5 jaar bezig. Hij stuurt ook meermaals berichten naar haar met bedreigingen en heeft haar al van de weg proberen rijden. Het gaat echt ver en we hebben schrik dat er iets ergs met mijn zus zal gebeuren", klinkt het. 

Gevel besmeurd

Afgelopen weekend moest de gevel er aan geloven, maar de weken daarvoor had de ex-partner het gemunt op haar voertuigen. “Ze had net een nieuwe wagen gekocht toen die enkele dagen later ook met pek overgoten werd. Haar wagen moest binnen in de garage, want die kon niet meer rijden. Ook een wagen die ze leende van haar vriendin werd besmeurd, net zoals onze oprit", aldus Michael. Haar ex-partner heeft ook al eens ingebroken in de woning. “Er was niets weg, maar alle televisietoestellen en laptops waren wel vernield, net als de kasten en andere meubels. Dit is niet de werkwijze van een dief", zegt Michael. “Hiervoor hebben we al een alarm en een camera laten installeren.” 

Er werd al verschillende keren klacht ingediend bij de politie, ook afgelopen weekend. “Niet alleen mijn zus wordt bedreigd door hem. Ook mijn mama kreeg al meermaals bedreigingen en ziet hier enorm van af. Alleen mij laat hij op dit moment gerust, maar ik wil dat het stopt. Als het zo verder gaat, loopt dit fout af en dat wil ik vermijden", zegt Michael. 

4 Al twee wagens werden ook overgoten met pek, wat heel wat geld kostte om het te laten verwijderen.
RV Al twee wagens werden ook overgoten met pek, wat heel wat geld kostte om het te laten verwijderen.

Checklist

De politie vertelde tegen Michael dat ze de man nog niet hebben kunnen oppakken. “Ook justitie doet blijkbaar niets, wat toch onbegrijpelijk is. Er zijn recent nog een paar voorbeelden hoe stalken fout kan aflopen. Ik hoop niet dat ze nog eens dezelfde fout maken. Dit gaat veel te ver en moet stoppen", klinkt het. 

De politie van Aalst laat weten dat er voor dit soort feiten een checklist is.

4 Michael Pardon hoopt dat de stalking nu snel stopt.
Koen Baten Michael Pardon hoopt dat de stalking nu snel stopt.

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris van Vlaanderen

    Checklist: 1) stalker uit bedreigingen 2) stalker uit nog meer bedreigingen 3) stalker brengt schade toe aan privé bezit 4) stalker brengt nog meer schade toe aan privé bezit 5) stalker uit doodsbedreigingen 6) stalker vermoordt slachtoffer 7) de politie komt eindelijk in actie 8) misschien wordt de stalker wel opgepakt 9) het gerecht wandelt zich in actie 10) het gerecht veroordeelt de stalker tot een "zware" straf 11) een jaar later loopt de stalker al vrij rond met een enkelbandje.

  • DIRK RASSCHAERT

    Werkt(e) zeker bij Aswebo?

Lees meer