Gewoon Ruben
Marieke Penne Gewoon Ruben

Veel te vroeg: rapper Gewoon Ruben is overleden

Ruben Haegens, beter bekend als de rapper Gewoon Ruben, is onverwachts overleden. De 29-jarige woordkunstenaar stapte uit het leven. Ruben was sinds vorig jaar cafébaas van café High Chaparral in Mere, samen met een chirovriend.

Het nieuws komt enorm hard aan bij de familie, vrienden en de hele muziekscène in de streek van Aalst en Mere. Al een hele avond worden liedjes van Gewoon Ruben gedeeld op sociale media, mensen posten ‘RIP Ruben’.

Iemand schreef op Facebook: “’Nie Verdrietig’ zong je! Verdomme Ruben, we zijn nu ‘Wel Verdrietig’! Maar je buren, vrienden, ... blijven nu achter vol ongeloof en met een machteloze zucht.” Een andere liefhebber van de muziek van Gewoon Ruben schreef: “’t Is niet te vatten. Zo ne fantastische kerel, ne woordkunstenaar, nen echten artiest, dat we hem zo vroeg al moeten missen, da’s écht zonde.”  Carnavalisten kennen hem van het lied ‘Den Den’.

Alvertwaalf

Turbo T, die de beats maakte voor Gewoon Ruben, schreef een pakkend afscheidsbericht op de Facebook-pagina van de rapper. “’t Moet voor andere mensen altijd geleken hebben alsof wij de twee meest verschillende mensen waren, Ruben. Ik in mijn hemdje van ’t werk, gij in uw boks-short en uw sloefen. Ik schoon op de afspraak, gij ‘ah shit, ik ben da vergeten, ik moe bij mijn ma gon eten’. Gij een groot verhaal aan ’t vertellen en iedereen aan u lippen, ik op ’t gemakske aan ’t luisteren en aan ‘t lachen”, zegt Turbo T.

“Maar wij begrepen elkaar. Op ’t podium was enen blik achteruit genoeg om een nummer over te slaan, omdat er tien kleuters vooraan stonden. Omdat ’t niet de moment was voor een stevig nummer. Of om mij te laten weten hoe zot ge ’t vond, dat er daar in een achterzaal in Dilbeek 50 man ‘Alvertwaalf’ stond mee te kelen en te springen”, zegt hij.

“Laat uw hoofd rusten”

“Er waren nog gasten die uw dj wilden zijn zoveel jaar geleden. Waarschijnlijk konden ze ’t tien keer beter dan mij. Maar ik moest ’t zijn. Want mij kon ge vertrouwen, zei ge altijd. Wat een mooi compliment. Ik ben dan maar bij den Tijs op les geweest en beginnen oefenen. Scratchkes, ‘dat emmen ze geiren’”, aldus Turbo T. “Ik heb er honderd nieuwe vrienden, een passie en nen hoop zelfvertrouwen uit gehaald. Ge hebt mijn leven zoveel beter gemaakt. En toch kwam gij bij mij ‘merci’ zeggen. Arm rond mijne schouder. ’t Was niet nodig, ’t moest omgekeerd zijn. Maar ik begreep hoe ge dacht. Ik haat dat ik dit ook begrijp. Maar ik begrijp het. Laat uw hoofd rusten, maat.”

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Langlet Frankie

    Kmis je enorm copain,waarom heb je ons verlaten.

Lees meer