Geert De Rycke

Vijftien maanden in cel na drugsdeal op parking supermarkt

De Dendermondse rechtbank stuurt twee drugsdealer naar de gevangenis. Robby Y. uit Aalst en Sef E., zonder gekend adres, zijn allebei veroordeeld tot vijftien maanden effectieve celstraf. Ze liepen tegen de lamp in februari 2019. 

Robby Y. werd toen betrapt bij een drugsdeal op de parking van de Aldi in Aalst. Hij verkocht heroïne en vertelde de speurders dat hij dat deed in opdracht van Sef E. Robby Y. daagde zelf niet op tijdens zijn proces om zich hiervoor te verantwoorden. Sef E. was er wel, maar die ontkende dat Y. voor hem werkte. “Hij was gewoon een klant van mij”, beweerde hij. “Ik besef dat ik een drugsprobleem heb en ik heb een grote fout gemaakt. Maar ik ben misschien wel dankbaar dat ik opgepakt ben. Anders was ik misschien al dood geweest door mijn verslaving.” 

Het duo zou in een paar maanden tijd minstens twee kilogram heroïne hebben verkocht. Daar verdienden ze respectievelijk 4.000 en 6.000 euro mee. Dat bedrag werd door de rechtbank verbeurd verklaard. Y. kreeg ook een boete van 8.000 euro. E. kreeg dezelfde boete, maar voor 7.200 euro daarvan werd uitstel verleend.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vic Boelens

    Persoonlijk vind ik dat er een zwaardere straf gegeven moet worden op drugsovertredingen. Drugs is een groot probleem dat sterk aangepakt moet worden, het is een groot probleem onder de jeugd. Het wordt steeds makkelijker voor jeugd om aan drugs te geraken door de drugsdealers die het bijvoorbeeld op feestjes verkopen. Daarom moeten deze dealers sterk aangepakt worden door zwaardere boetes en langere celstraffen. De levens van vele jongeren worden verpest door hun verslaving.

Lees meer