Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA).
BELGA Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA).

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): “Respect voor beslissing van Aalst om zich te laten schrappen van Unesco-lijst”

Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) zegt de beslissing van de carnavalisten in Aalst om afstand te doen van de Unesco-werelderfgoederkenning te respecteren. Hij stelt zich vragen bij de houding van Unesco. Dat heeft partijgenoot van Aalsters burgemeester Christoph D’Haese donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) zei dat de Vlaamse regering zich niet wilde mengen in de beslissing van de stad Aalst. “Er is zoiets als autonomie van lokale besturen en die respecteren we ook. Ik heb het grootste respect voor de keuze van de carnavalisten, verwoord door het stadsbestuur, om vrijwillig afstand te doen van de Unesco-erkenning”, beantwoordde Jambon de vragen van Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen).

Jambon heeft wel vragen bij de houding van Unesco in het dossier. “Ik betreur ten zeerste dat er onmiddellijk na de carnavalsstoet in een perscommuniqué in harde bewoordingen is gereageerd zonder de zaak eerst grondig te onderzoeken en in dialoog te gaan met de erfgoedgemeenschap. Volgens mij had het anders kunnen lopen wanneer dat wel was gebeurd”, aldus Jambon.

Donderdagavond, ten laatste vrijdagvoormiddag, wordt in het Colombiaanse Bogota beslist of Aalst carnaval op de Unesco-lijst mag blijven.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pascal swaelens

    Stop met deze idiote Unesco gedoe overal waar ze zitten betaal je ingang veel meer gaat in de zakken van de top moet is stoppen de gewone burger voor idioot te nemen

  • Frederik Vanduffel

    Domme afstand! Maar zijn er geen gewichtige zak om vragen te stellen zoals over sociale guerrillas nu door tommeeuws.info of in verband met de wereldunieke boetes op leegstand zondermeer en in het bijzonder op geklasseerd erfgoed waarvan trouwens het dossier zonder kritiek erop klaarligt voor uitvoering. Of de afname van papieren zonder teruggave en de bewezen botte ambtshalve adresafschrijivng met verlies ziekenkas, allemaal door veroordeelde misdadige politie met parket. frederikvanduffelgmail

Lees meer